Angela Ahrendts najavila odlazak iz Applea

Šefica maloprodaje i jedna od najbolje plaćenih osoba u rukovodstvu kompanije iz Applea će otići u travnju, a već je dobila nasljednicu

Sandro Vrbanus srijeda, 6. veljače 2019. u 13:25

Iz Applea su kasno sinoć po hrvatskom vremenu objavili kako će na mjesto voditelja svojeg maloprodajnog odjela postaviti dosadašnju potpredsjednicu odjela nazvanog "Retail+People" (trgovina i ljudi), Deirdre O’Brien. Razlog za ovaj kadrovski potez jest činjenica da je sadašnja šefica maloprodaje Angela Ahrendts odlučila otići iz Applea.

Angela Ahrendts stigla je u Apple prije nešto više od pet godina, prije čega je držala poziciju generalne direktorice modne kuće Burberry. U Appleu je bila zadužena za "redizajn" njihovih fizičkih dućana diljem svijeta ali i za online trgovinu. Osnovna plaća bila joj je oko milijun dolara godišnje, ali je daleko više od toga zarađivala od ostalih bonusa i dodataka, pa je neko vrijeme bila najbolje plaćena direktorica u toj kompaniji.

Zahvaljujući tome Forbes ju je 2015. proglasio 25. najmoćnijom ženom svijeta, a trenutačno joj se bogatstvo procjenjuje na 150 milijuna dolara.

58-godišnja stručnjakinja za trgovinu svoju će poziciju u Appleu napustiti u travnju i nakon toga planira se posvetiti "nekim novim osobnim i poslovnim težnjama". Tim Cook joj se javno zahvalio na svemu što je učinila za kompaniju i zaželio joj sve najbolje u budućnosti. Istodobno s tom objavom najavio je njezinu nasljednicu koja će se od travnja morati brinuti o rastućoj maloprodajnom mreži od 506 fizičkih i 35 online trgovina na pet kontinenata.