Jedan od šefova Wargaminga stavljen na listu terorista u Bjelorusiji

Krajem prošle godine na crnoj listi bjeloruskog KGB-a je završio Nikolai Katselapov, šef poslovnog razvoja Wargaminga, tvrtke koja je još u travnju odlučila zatvoriti svoje urede u Bjelorusiji

Damir Radešić srijeda, 1. veljače 2023. u 13:27

Početkom travnja prošle godine pisali smo kako je Wargaming odlučio zatvoriti svoje urede u Minsku u kojem su inicijalno započeli svoju karijeru, te osim u Bjelorusiji zaustaviti svoje poslovanje i u Rusiji. Ova tvrtka potpisuje brojne uspješnice, uključujući World of Tanks i World of Warships, premda nikada nisu naveli konkretan razlog svoje odluke osim uobičajenih objašnjenja poput "revizije poslovanja" i reorganizacije.

Jedan od šefova Wargaminga je u prosincu prošle godine završio i na popisu bjeloruskog KGB-a (tamošnja službe državne sigurnosti) organizacija i osoba uključenih u terorističke aktivnosti" na kojeg je pod rednim brojem 993 uveden Nikolai Katselapov prema članku 290-1, odnosno optužbe za financiranje terorističkih aktivnosti.

Nije jasno koga je točno šef poslovnog razvoja Wargaminga novčano pomagao, no sasvim sigurno je svjestan da mu povratak u Bjelorusiju nije izgledan do daljnjeg.