Samsungov odjel za mobitele dobio novog šefa dizajna, došao je iz Mercedesa

Hubert H. Lee uskoro će preuzeti čelno mjesto u Samsungovom odjelu dizajna mobilnih uređaja, što znači da će pod njegovim vodstvom nastajati novi modeli tableta, mobitela, pametnih satova i slično

Sandro Vrbanus nedjelja, 1. siječnja 2023. u 19:15

Samsung je odlučio u novu godinu zakoračiti s novim vođom svojeg odjela dizajna mobilnih uređaja. Na mjesto izvršnog potpredsjednika kompanije i šefa dizajnerskog tima za mobilno iskustvo, doveli su dosadašnjeg izvršnog direktora dizajna u Mercedesovoj kineskoj podružnici. Njegovo je ime Hubert H. Lee, a iza sebe ima više od dva desetljeća iskustva u dizajnu i upravljanju dizajnerskim timovima.

Samsung ističe kako je Lee u Mercedesu vodio brojne dizajnerske projekte i za to bivao višekratno nagrađivan u SAD-u i Kini. Kad je riječ o novom poslu, kao voditelj mobilnog dizajnerskog odjela, ovaj će bivši dizajner Mercedesa sada preuzeti brigu o Samsungovoj seriji Galaxy.

Iz automobila u mobitele

Pod njegovim će vodstvom tako nastajati mobiteli Samsung Galaxy serija S i Z, tableti Galaxy Tab, pametni satovi poznati kao Galaxy Watch i ostali proizvodi iz te domene. Kompanija se nada da će Leejeva vizionarska perspektiva pomoći u oblikovanju novih uređaja, njihovog izgleda i korisničkog doživljaja, ali uz zadržavanje prepoznatljivog dizajnerskog potpisa koje njihovi korisnici poznaju i vole.

"Samsung je poznat po izradi nekih od najljepših proizvoda na svijetu s dizajnima koji su promijenili mobilnu industriju", poručio je Lee te naglasio da je uzbuđen što će u budućnosti voditi timove ljudi koji stvaraju te proizvode.

Utjecaj bivšeg dizajnera automobila na mobitele, tablete i nosive uređaje, bit će vidljiv tek kroz nekoliko mjeseci, ako ne i godina. Samsung je već dovršio ovogodišnju liniju mobitela Galaxy S23, a vrlo vjerojatno je daleko došao i u razvoju i dizajnu modela za 2024. godinu. Posljednjih godina i oni su, kao uostalom i Apple, upali u "zamku" tehnički odličnih uređaja, koji funkcioniraju kako bi se očekivalo, ali se više ne ističu svojim dizajnom i inovativnim rješenjima. Možda je osvježenje u obliku nekog "mobilnog Mercedesa" upravo ono što Samsungu sada treba.