Time: Osoba 2021. godine je Elon Musk

Musk je prema popisu Forbesa najbogatiji čovjek na svijetu, a sada je u svoju kolekciju dodao i još jednu titulu

Matej Markovinović ponedjeljak, 13. prosinca 2021. u 20:54

Zbog njegovog rada u Tesli, SpaceX-u te planovima da odvede ljude na Mars, časopis Time proglasio je Elona Muska osobom godine.

„Osoba godine je pokazatelj utjecajnosti, a malo je pojedinaca imalo veći utjecaj od Muska na život na Zemlji, a potencijalno i na život izvan nje. U 2021. godini, Musk se pojavio ne samo kao najbogatija osoba na svijetu, već i kao možda najbogatiji primjer velike promjene u našem društvu“, napisao je Edward Felsenthal, glavni urednik Timea.

„To je čovjek koji teži spasiti naš planet i naći nam novi na kojeg ćemo se nastaniti. Nazivaju ga klaun, genij, gospodar, vizionar, industrijalac, showman, ludi hibrid Thomasa Edisona, P.T Barnuma, Andrewa Carnegieja i Doctora Manhattana, zamišljeni, plavoputi 'čovjek-bog' koji izumljuje električne automobile i seli se na Mars“, piše na stranici Timea.

Time ističe da je titula osobe godine prvenstveno priznanje utjecaja te ju dodjeljuje još od 1927. godine. Podsjećamo da je titulu za osobu 2019. godine dobila mlada ekološka aktivistica Greta Thunberg, dok je časopis prošle godine dao svoju prestižnu titulu Joe Bidenu i Kamali Harris.