Lakše do posla u turizmu uz Gastroposao.eu i Grad Pulu

Grad Pula i specijalizirani portal za zapošljavanje Gastroposao.eu sklopili su suradnju kojoj je cilj potaknuti i olakšati zapošljavanje stručne radne snage u ugostiteljstvu na području Grada Pule

Bug.hr utorak, 22. svibnja 2018. u 15:06

Grad Pula i specijalizirani portal za zapošljavanje Gastroposao.eu sklopili su suradnju kojoj je cilj potaknuti i olakšati zapošljavanje stručne radne snage u ugostiteljstvu na području Grada Pule.

Kao što svi dobro znamo, postojeće mjere zapošljavanja kroz HZZ i druge institucije poprilično su dobro zamišljene no one jednostavno teško dolaze da krajnjih korisnika. Ipak, dinamika realnog života u turizma i samih ugostitelja bitno drugačija od administrativno zamišljenog. U postojećim mjerama ugostitelji moraju proći kroz procese sakupljanja papira i potvrda, što ih dovodi u nelagodnu i neprirodnu situaciju.

Svrha ove suradnje je da se s jedne strane pulskim ugostiteljima maksimalno olakša dolazak do stručne radne snage, a da se s druge strane radno sposobnim djelatnicima u ugostiteljstvu pruži pravodobna i točna informacija o natječajima, i to kroz digitalne kanale koje oni koriste.

Zoran Šimunić (Gastroposao.eu) i Boris Miletić (gradonačelnik Pule)
Zoran Šimunić (Gastroposao.eu) i Boris Miletić (gradonačelnik Pule)

Budući da je Grad Pula, prema riječima gradonačelnika Borisa Miletića, prvi grad u Hrvatskoj koji je u potpunosti digitalizirao svoju javnu upravu, ovim mjerama nastoje dodatno potaknuti svoje gospodarstvo te ugostiteljima digitalnim kanalima olakšati dolazak do kvalitetne radne snage. Ovime se prvenstveno želi pomoći malom i srednjem poduzetništvu s područja Grada Pule.

Zoran Šimunić, voditelj projekta Gastroposao.eu, objasnio je da svi ugostitelji s područja grada Pule koji žele objaviti natječaj za posao mogu to učiniti putem portala Gastroposao.eu uz simboličnu naknadu od 100 kn, i to potpuno digitalno bez ikakve administracije i papirologije. S druge strane, u sklopu projekta bit će im osigurana promocija njihovog natječaja putem digitalnih i drugih medijskih kanala uz ciljano oglašavanje prema stručnim kadrovima.

Svi potencijalni djelatnici u ugostiteljstvu dobiti će individualnu stručnu pomoć i podršku prilikom ispunjavanja životopisa, a Gastroposao.eu će kvalitetno obaviti uslugu posredništva između poslodavca i posloprimca bez ikakve dodatne naknade.