Fitbit Charge 6 donosi bolju integraciju s Googleovim aplikacijama i točnije očitavanje otkucaja

Fitbit Charge 6 može pratiti preko 40 sportova te nudi za 60 posto točnija očitavanja otkucaja srca u usporedbi sa svojim prethodnikom

Matej Markovinović subota, 30. rujna 2023. u 07:25
Fitbit Charge 6. 📷 Foto: Fitbit
Fitbit Charge 6. Foto: Fitbit

Fitbit Charge 6 predstavlja najnovije proširenje Googleove linije pametnih narukvica i donosi poboljšane zdravstvene značajke te bolju integraciju s tvrtkinim aplikacijama poput YouTube Musica, Google Paya i Google Mapsa.

Novi Fitbit Charge nije se vizualno mijenjao u odnosu na svoga prethodnika. Kućište je napravljeno od aluminija i na boku ima jednu poveću tipku za kontrolu, dok je remen napravljen od gume. Ova pametna narukvica ima 1,04-inčni AMOLED zaslon u boji s funkcijom always-on koje prikazuje trenutno vrijeme i otkucaje srca.

Kad je već riječ o srcu, Google ističe da je praćenje otkucaja srca poboljšano na Chargeu 6 zahvaljujući novim senzorima te algoritmima strojnog učenja. Prema njihovim navodima, novi Charge nudi za 60 posto točnija očitavanja otkucaja srca u usporedbi sa svojim prethodnikom, a kažu i da se može upariti sa spravama za vježbanje.

Osim otkucaja srca, Charge 6 može pratiti i udio kisika u krvi, EKG, san, stres, tjelesnu temperaturu i brzinu disanja. Prati, također, preko 40 različitih sportova te ima otpornost na vodu od 5 ATM što znači da se, u teoriji, može s njim i plivati. Omogućeno je i precizno pozicioniranje zahvaljujući ugrađenom GPS-u i GLONASS-u.

Kako tvrde iz Googlea, baterija bi trebala izdržati sedam dana normalnog korištenja. Fitbit Charge 6 dolazi u crnoj, crvenoj i bijeloj boji, a preporučena maloprodajna cijena mu je 160 eura.