Garmin Instinct Esport, pametni sat za e-sportaše

Novi Garminov pametni sat prati, analizira i prikazuje biometričke podatke poput podataka o otkucajima srca i stresu za vrijeme igranja, a omogućava i njihov streaming uživo kako bi ih publika vidjela

Sandro Vrbanus utorak, 27. listopada 2020. u 13:28

Garmin je objavio dostupnost svojeg novog sata Instinct Esport, osmišljenoga za sve koji se bave e-sportom. Koristeći Garminovu tehnologiju za praćenje zdravlja i fitnesa, ovaj sat prati i analizira otkucaje srca i stres tijekom igre te omogućava analizu tih podataka. Dodatno, alat STR3AMUP! daje mogućnost tako dobivenih biometričkih podataka uživo publici, zajedno s prikazom tijeka igre.

Daje uvid u stres – uživo

Publika tako može vidjeti koliko su natjecatelji aktivni, pod stresom, te koje im je trenutačno stanje "tjelesne baterije" (Body Battery), odnosno koliko im je natjecateljska igra fizički i mentalno zahtjevna, i to u stvarnom vremenu.

Prije početka meča korisnici će odabrati aktivnost esport na ovom satu, kao da se radi o bilo kakvoj drugoj tjelesnoj aktivnosti kojom se planiraju baviti. Automatski se pokreće praćenje otkucaja srca i stresa kao i mjerač vremena. Slično ostalim atletskim natjecanjima, aktivno praćenje stresa i srčane frekvencije u stvarnom vremenu može pružiti priliku za upravljanje fizičkim i mentalnim parametrima natjecatelja.

Po završetku igraće sesije korisnici će sinkronizirati svoje aktivnosti s aplikacijom Garmin Connect i pregledati sve podatke zabilježene za vrijeme igre.

Garminov Instinct Esport izrađen je prema vojnim standardima (MIL-STD 810), omogućava do 80 sati trajanja baterije u esport načinu rada i do 14 dana u "običnom" načinu rada.

Instinct Esport je dostupan na tržištu Hrvatske uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 2.350 kn.