Novi Apple Watch bit će gotovo nepromijenjen u odnosu na prethodnika

Novi Apple Watch Series 9 dizajnom neće biti drugačiji u odnosu na svoga prethodnika, ali bi trebao imati jači SoC temeljen na onome koji je pogonio iPhone 13

Matej Markovinović ponedjeljak, 7. kolovoza 2023. u 12:11
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Apple Watch Series 9 dobit će svoju premijeru sljedećega mjeseca, no kako navodi dugogodišnji leaker Instant Digital na Weibou, bit će gotovo nepromijenjen u odnosu na svoga prethodnika.

Konkretnije, navodi se da će Watch Series 9 biti dizajnom i dimenzijama u potpunosti jednak prošlogodišnjem modelu, ali bi mu performanse i efikasnost trebale biti poboljšane zahvaljujući novom SoC-u, piše GSM Arena.

Naime, Appleov analitičar Mark Gurman još je u svibnju ove godine rekao da će nadolazeći Apple Watch imati SoC temeljen na Appleovom A15 SoC-u koji se ugrađivao u sve modele iPhonea 13. Detalji još nisu poznati, no zbog navodno boljih performansi i efikasnosti, baterija bi trebala trajati ponešto duže, a aplikacije bi se trebale otvarati brže.

U svakom slučaju, sve će se znati već 13. rujna kada bi Apple trebao održati veliki događaj na kojem će, među ostalom, predstaviti i novi iPhone 15.