Novi Apple Watch navodno će doći sa senzorom za praćenje tjelesne temperature

O senzoru za praćenje tjelesne temperature na Apple Watchu, 'šuška' se još od prošle godine, a sada se konačno čini da će ga korisnici imati priliku uskoro vidjeti

Matej Markovinović ponedjeljak, 4. srpnja 2022. u 10:36
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Bloombergov reporter Mark Gurman, otkrio je u svom Power On biltenu da će nadolazeći Apple Watch Series 8 dolaziti sa senzorom tjelesne temperature. No, umjesto da pruži točno očitanje, čini se da će pametni sat samo detektirati porast temperature te potaknuti korisnika da se posluži pravim toplomjerom.

Iako je već sve isplanirano, Gurman kaže da senzor tjelesne temperature još uvijek mora proći interno testiranje. Ako se to uistinu dogodi, Apple će tu značajku ugraditi u Apple Watch Series 8, a navodno će ju dobiti i njihov nadolazeći robusni pametni sat o kojem se „šuška“ već duže vrijeme.

No, nije da se prethodnih mjeseci govorilo samo o Appleovom robusnom satu. Naime, glasine o senzoru tjelesne temperature u Apple Watchu kruže društvenim mrežama već više od godinu dana. Štoviše, Gurman je značajku mjerenja temperature spominjao još u lipnju 2021., da bi u siječnju u potpunosti odustao od svog predviđanja.

Ipak, čini se kako je sada situacija ponešto drugačija. Gurman je u travnju ponovno „promijenio ploču“ i rekao da će Apple Watch Series 8 dobiti senzor tjelesne temperature, a tu je informaciju potvrdio i Appleov renomirani analitičar Ming-Chi Kuo.

Kako prenosi The Verge, Gurman je još prije naveo kako će senzor tjelesne temperature igrati ulogu i u praćenju plodnih dana, što bi ženama koje žele zatrudnjeti moglo biti izrazito korisno. No, o tome nije bilo govora u Gurmanovom recentnom biltenu.