Ponovno šuškanje o Samsungovom Wear OS pametnom satu

Leaker Ice Universe nadovezuje se na jedno prijašnje predviđanje Evana Blassa te spominje kako Samsung priprema Wear OS pametni sat pod imenom Galaxy Watch

Matija Pavlić nedjelja, 8. srpnja 2018. u 06:30

U svibnju je popularni leaker Evan Blass javnosti pokazao navodni Samsungov pametni sat koji vrti Googleov operativni sustav Wear OS, no naknadno je spomenuo da se zapravo radi o pametnom satu samog Googlea a ne tvrtke Samsung.

Prvotnu glasinu kako Samsung zaista priprema pametni sat temeljen na Wear OS-u ponovno je oživio jedan drugi leaker pod imenom Ice Universe na svom službenom Twitter profilu (ima dužu povijest pogođenih informacija što se tiče Samsunga).

Ice Universe novi Samsungov pametni sat s Wear OS-om naziva Gear S4 ali spominje kako će mu najvjerojatnije ime biti Galaxy Watch (kao prvi proizvod iz nove serije s obzirom da imenom Galaxy Samsung već naziva svoje druge Android uređaje).

Dakle Galaxy Watch bi trebao biti pametni sat baziran na Wear OS-u, s baterijom od 470 mAh, s opcijom mjerenja krvnog tlaka, mogućnošću interakcije s naglaskom na UX (korisničko iskustvo) i takozvanim PLP pakiranjem (tehnologija koja čini ugrađeni procesor tanjim i jeftinijim za proizvodnju).

Sve navedeno zasad je samo nepotvrđena glasina, za očekivati je da će Samsung predstaviti novi pametni sat Gear S4 zajedno s Note 9 phabletom koji će biti službeno predstavljen 9. kolovoza.