Samsung Galaxy Watch Active imat će One UI sučelje

Samsung će na ovogodišnjem MWC 2019 sajmu osim novih mobitela predstaviti i barem jedan pametni sat – Galaxy Watch Active čiji su renderi te dio specifikacija i mogućnosti već sada poznati

Stjepan Bilić srijeda, 13. veljače 2019. u 18:00

Samsung će za malo više od tjedan dana održati ovogodišnji UNPACKED događaj. Kako je od ranije poznato, termin je 20. veljače i tog dana će osim novih mobitela iz Galaxy S i Galaxy Fold linija biti predstavljen i barem jedan pametni sat – Galaxy Watch Active.

Kako smo o budućim mobitelima zadnjih mjeseci dosta pisali, gradivo o njima možete provjeriti klikom na gornje poveznice, a mi ćemo se ovog puta posvetiti isključivo Samsungovom novom pametnom satu. Jedna o značajki koju će Galaxy Watch Active imati je automatsko prepoznavanje aktivnosti. Naime, sat će moći sam prepoznati što nositelj radi – hoda, trči, pliva ili se bavi nekim od sportova.

Galaxy Watch Active kontinuirano će pratiti i otkucaje korisnikovog srca te će u slučaju detektiranja neuobičajenog stanja o tome odmah obavijestiti nositelja sata i predložiti mu kako dalje postupiti da bi se njegovo stanje vratilo u normalne granice.

Što se tehničke strane sata tiče za sada je poznato kako će sat imati okrugli AMOLED zaslon u boji, dijagonale 1,1“ i razlučivosti 360 x 360 točaka. Temeljit će se na dvojezgrenom Exynosu 9110 te će imati 768 MB RAM-a i 4 GB interne memorije. Dakako, sat će podržavati i različite tehnologije poput Bluetootha, Wi-Fi-ja, GPS-a i NFC-a. Potrebnu energiju za rad osiguravat će baterija kapaciteta 236 mAh i za sada nepoznatog vremena autonomije.

Sat će biti otporan na vodu, moći će se koristi prilikom kupanja, tuširanja, ali i prilikom plivanja i ronjena (do 50 m). Platforma je Tizen brojčane oznake 4.0.0.3 uz koju stiže i Bixby Reminders. Izvor navodi kako će Galaxy Watch Active imati i najnovije korisničko sučelje – One UI.