Samsung patentirao pametni sat s ugrađenim projektorom

Samsungov patent prikazuje pametni sat koji u svom kućištu ima ugrađen projektor. Sadržaj bi se projicirao na ruku korisnika te bi se trebao razlikovati od onoga koji se prikazuje na satu

Matej Markovinović nedjelja, 19. veljače 2023. u 06:00

Samsung je 2012. godine predstavio Galaxy Beam, svoj prvi mobitel s ugrađenim projektorom, a čini se da tu funkcionalnost žele dovesti i na svoje pametne satove. Južnokorejska tvrtka prijavila je patent koji prikazuje konceptni uređaj koji može projicirati informacije s vanjske strane kućišta.

Prema konceptnim slikama i opisu patenta, projektor će imati nekoliko leća i LED emitera te će moći projicirati slike i videozapise na ruku korisnika. Informacije koje će prikazivati, trebale bi se razlikovati od informacija koje se prikazuju na zaslonu pametnog sata, piše GSM Arena.

Samsung također navodi da LED-ice unutar projektora mogu „u hodu“ prilagoditi svoju svjetlinu i žarišnu duljinu, kako bi osigurale optimalan prikaz sadržaja. Trenutno nije poznato hoće li uopće Samsung napraviti radni prototip ove patente prijave, no riječ je o svakako zanimljivom konceptu koji bi mogao pametne satove učiniti više funkcionalnim.

Podsjetimo da je Apple nedavno patentirao Apple Watch koji s donje strane kućišta ima kameru. Korisnici bi ju mogli koristiti samo uz pomoć posebne narukvice s dva sloja, jedan koji drži sat, a drugi koji se nalazi oko ruke. Više o tome pročitajte u tekstu ovdje.