TikTok ostaje u Americi - Joe Biden zaustavio pravni postupak protiv kineskih aplikacija

Donald Trump tvrdio je da kineske aplikacije ugrožavaju nacionalnu sigurnost, vanjsku politiku i gospodarstvo Sjedinjenih Američkih Država.

Matej Markovinović nedjelja, 14. veljače 2021. u 12:26

Američki predsjednik Joe Biden, zaustavio je pravni postupak protiv TikToka i WeChata.

Kako prenosi BBC, Donald Trump, smatrao je da obje aplikacije predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti, stoga ih je nastojao zabraniti. Kineske su tvrtke odmah poduzele pravne mjere protiv mogućih zabrana, a nova će uprava ponovno provjeriti predstavljaju li aplikacije opasnost.

To je dobra vijest za TikTok i WeChat jer to znači da će moći normalno raditi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) dok će se, kako se navodi u pravnim dokumentima, novo osoblje „upoznati s problemima u ovom slučaju“

U svijetu čak milijarda ljudi koristi WeChat, ali ih je svega dva posto iz SAD-a, dok je TikTok daleko popularniji i ima oko 100 milijuna američkih korisnika.

Vlasnik aplikacije ByteDance već je bio u postupku sklapanja dogovora s Oracleom i Walmartom, prema kojem bi se američka ispostava TikToka pretvorila u samostalni entitet u svrhu izbjegavanja moguće zabrane. No kako stvari zasad stoje, dogovor bi se mogao otkazati ako Bidenova administracija pokaže blaži pristup prema kineskim aplikacijama.

Akcija

GARMIN Fenix

Sportski sat, GPS, multisport, više modela i cijena

3099 kn 3699 kn Kupi


3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS MANI Mk2

Idealni za manje prostore i korištenje u sustavu kućnog kina zahvaljujući kompresijskoj komori. 40 -20,000 Hz, 4 ohma mini, 100 W, 92 dB.

5.399 kn 5.989 kn Kupi

Digitalno phono USB pretpojačalo

NAD PP4 C- KO

Nudi vrhunske sonične rezultate, ima mogućnost odabira MM/MC ulaza. Nova verzija AlpineSoft's VinylStudio Lite ripping softvera. Moguće povezivanje s većinom amplifiera, receivera i PC-a, SNR: 76 dB (MM); 78 dB (MC).

1.499 kn 1.799 kn Kupi