Akasa predstavila NVMe M.2. adapter s RGB-om

U zadnje vrijeme gotovo da nema komada računalne opreme koji nije dobio nadogradnju s RGB-om, jedan od takvih je i Akasain M.2 PCIe adapter za SSD-ove

Stjepan Bilić ponedjeljak, 13. svibnja 2019. u 06:00

Akasa je samo još jedan od mnogih proizvođača računalne opreme koja je svoj uradak odlučila opremiti s RGB osvjetljenjem. Akasa je tako predstavila Dual M.2 PCIe SSD adapter koji omogućava da se spoje do dva SSD-a M.2 formata.

Adapter kao takav dizajnom ne bi previše odskakao od mora drugih da se na sredini hladnjaka ne nalazi natpis tvrtke, a na okolnim rubovima u obliku slova „L“ dio s RGB-om. Prema navodima proizvođača osigurali su sve potrebne certifikate koji kupcima jamče kako će njihov novi adapter biti 100% kompatibilan s matičnim pločama tvrtki Gigabyte, MSI, Asus, i ASRock, a time i s njihovim RGB Fusion, Mystic Light, Aura i Polychrome tehnologijama.

Nosač adaptera je izrađen od metala, hladnjak je od aluminija, a za šarenu svjetlost brine se osam RGB LED-ica. Adapter može primiti do dva SSD-a formata M.2 i veličine 2230, 2242, 2260 i 2280. S računalom komunicira s PCIe Gen 3 x4 sučeljem koje će u odnosu na SATA SSD-ove osigurati i do 5,3X veće performanse. Može se koristiti s PCIe x4, PCIe x8 i PCIe x16 utorima.

Dimenzije adaptera su 176 x 132 x 26 milimetara, a masa 181 grama. Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Cijena adaptera je oko 35 USD.