Canon imagePROGRAF TX pisači za brz ispis skica, CAD crteža i postera visoke razlučivosti

Canon Europe predstavio je pojačanje unutar serije pisača velikog formata – imagePROGRAF TX. Pet novih modela omogućuju brži i učinkovitiji ispis postera i CAD/GIS crteža

Stjepan Bilić subota, 15. svibnja 2021. u 18:10

Canon Europe predstavio je pet novih modela unutar serije imagePROGRAF TX. Riječ je o pisačima velikog formata koji su prvenstveno namijenjeni tvrtkama koje se bave arhitekturom, inženjerstvom i građevinarstvom, ali i maloprodajnim trgovinama te internim odjelima za ispis. Novi modeli dobili su oznake TX-2100 (24-inčni), TX-3100 (36-inčni), TX-4100 (44-inčni), TX-3100 MFP Z36 (36-inčni) i TX-4100 MFP Z36 (36-inčni).

Prva tri modela spadaju u domenu standardnih pisača velikog formata, a ostala dva u domenu višefunkcijskih, koji pored ispisa imaju mogućnost i skeniranja. Proizvođač navodi kako nova serija imagePROGRAF TX pisača omogućuje ispis bez obruba na dodir gumba putem PC-ja te izravno s USB memorije. Odlikuju se kratkim vremenom pripreme za rad, brzom obradom te kontinuiranim ispisom brzinom do 3,2 stranice u minuti.

Pisači za ispis koriste role papira te automatski pri postavljanju prepoznaju o kojoj se vrsti medija radi. Višefunkcijski modeli opremljeni su i s kontrolnom pločom s dodirnim zaslonom dijagonale 11 cm. Pisači iz ove serije imaju mogućnost umetanja dviju rola te podršku za spremnike tinte velikog kapaciteta koje je moguće mijenjati tijekom rada čime je omogućen neprekidan ispis do 350 metara na dvije role istog medija. Prema potrebi moguće je kombinirati i dvije role različitih vrsta medija. Kao opciju Canon je pripremio i spremnik za slaganje velikog kapaciteta koji se montira s prednje strane pisača i u kojeg stane do 100 ispisanih listova formata A0. Kada se spremnik ne koristi moguće ga je preklopiti i tako uštedjeti na prostoru.

Nova serija imagePROGRAF TX koristi Canonove glave za ispis i peterobojne pigmentne tinte LUCIA TD. Zahvaljujući tome osiguran je precizan ispis tankih crta, oštar ispis teksta i živih boja i na običnom papiru, što omogućava ispis preciznih CAD crteža i postera. Pisači iz serije imagePROGRAF zbog visoke otpornosti tinte na vremenske uvjete te Canonovih medija na vlagu pogodni su i za ispis postera koji će se koristiti na otvorenom.

Za brzo i učinkovito skeniranje i ispis višefunkcijski uređaji imagePROGRAF TX-3100 MFP Z36 i TX-4100 MFP Z36 sadrže novorazvijeni lagani skener Z36 koji koristi tehnologiju SingleSensor™. Navedena tehnologija omogućuje precizno i ujednačeno skeniranje cijelom širinom bez potrebe za „nadovezivanjem“ ili kalibracijom.

Nova serija imagePROGRAF TX dostupna je putem Canonovih partnera. Detaljne specifikacije i mogućnosti možete saznati ovdje.