Nova senzorska jedinica za seriju Canon imagePRESS C910

Canon Europe predstavlja novu senzorsku jedinicu za seriju digitalnih tiskarskih strojeva u boji imagePRESS C910, odgovarajući na rastuće zahtjeve tržišta za poboljšanom automatizacijom u tisku

Bug.hr nedjelja, 17. listopada 2021. u 06:00

Uklanjajući potrebu za vremenski intenzivnom ručnom kalibracijom, senzorska jedinica opremljena je s dva senzora – kontaktnim slikovnim senzorom i spektroskopskim senzorom. Oni nadgledaju registraciju od početka do kraja i tonove boja na svakoj slici prije i tijekom tiskanja, automatski prilagođavajući postavke da odgovaraju ispisnom zadatku, od prve do zadnje stranice i bez obzira na razinu vještine operatera.

Ovo prilagođavanje u stvarnom vremenu u odnosu na medij koji se koristi za tisak upotpunjuje visoku razinu automatizirane kalibracije boja koju nudi ugrađena tehnologija prilagođavanja višestruke gustoće (Multi Density Adjustment Technology, Multi-D.A.T.), koja radi prilagodbe tijekom rada da bi otisak odgovarao onome koji se nalazi na transfernom pojasu uređaja.

Hiro Imamura, potpredsjednik za marketing i inovacije dokumentskih rješenja u tvrtki Canon Europe kaže: “imagePRESS C910 je robustan produkcijski uređaj višestrukih talenata, koji spaja produktivnost, kvalitetu i fleksibilnost. Od samog predstavljanja vrlo je popularan među komercijalnim i internim korisnicima i nastavljamo evoluirati njegove mogućnosti, prvo s dodatnim rješenjima za završnu obradu s obrezivačem brošura i uređajem za spiralno uvezivanje, a sada i s novom senzorskom jedinicom.

Ona će se pokazati osobito vrijednom za mnoge korisnike koji se, u jeku nedavnih globalnih događaja, nalaze pod pritiskom da zadovolje kratke rokove i očekivanja za visokom kvalitetom s manjim timovima, koji stoga trebaju fokusirati vješte operatere tamo gdje dodaju najviše vrijednosti kupcima.”

Nova senzorska jedinica za seriju imagePRESS C910 bit će komercijalno dostupna od Canona i ovlaštenih partnera od 7. listopada.