Tomb Raider, Deus Ex i mnoge druge licence zajedno s developerima prelaze u Embracer Group

Crystal Dynamics, Eidos-Montréal i Square Enix Montréal postaju dio Embracer Groupa zajedno s licencama za Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain i mnoge druge

Damir Radešić utorak, 3. svibnja 2022. u 11:02

Jučerašnjom objavom za medije, Embracer Group je najavio kako će od Square Enixa za 300 milijuna dolara kupiti Crystal Dynamics, Eidos-Montréal i Square Enix Montréal. Uz njih, postat će vlasnici licenci za Tomb Raider, Deus Ex, Legacy of Kain, Thief i mnoge druge naslove, sve zajedno oko pedesetak igara.

Ukoliko vam je ime Embracer Group nepoznato, spomenimo kako je riječ o negdašnjem Nordic Gamesu koji je tijekom godina nekoliko puta mijenjao ime, te pod svoje okrilje doveo brojne poznate tvrtke kao što su Koch Media, Deep Silver, Coffee Stain, Saber Interactive, Gearbox, Aspyr Media, 3D Realms, Ghost Ship Games, Slipgate Ironworks, Perfect World, Cryptic Studios, Beamdog, Dark Horse Media i mnoge druge.

Koliko smo upoznati, Crystal Dynamics radi na novoj igri serijala Tomb Raider na Unreal Engineu 5, Eidos-Montréal je nedavno izbacio Marvel's Guardians of the Galaxy, igru koja je pokupila odlične kritike, ali je prodaja podbacila, dok je za mobilne naslove zadužen Square Enix Montréal.

Sva tri studija zajedno zapošljavaju preko tisuću programera, dizajnera i popratnih radnika. Iako nam se cifra koju je Square Enix dogovorio s Embracer Groupom čini nevelika, valjda znaju što rade, a dobiveni kapital će prema vlastitim riječima uložiti u nove projekte među kojima se spominju blockchainovi, umjetna inteligencija i cloud tehnologije.