Najavljen Mediatekov Helio P90 s naglaskom na umjetnu inteligenciju

Tvrtka MediaTek odlučila je nakon Helio P70 čipa predstaviti Helio P90 čip čime želi naglasiti novosti i inovativnost koju donosi novi čip koji će staviti naglasak na umjetnu inteligenciju

Matija Pavlić petak, 30. studenog 2018. u 23:31

MediaTek će uskoro svoju ponudu mobilnih čipova proširiti s još jednim SoC-om iz svoje Helio P serije. Ovaj put to je Helio P90 o kojem zasad ima vrlo malo informacija izuzev njegova službenog imena.

MediaTek u slučaju ovog čipa naglašava tri ključna pojma, performanse, efikasnost i umjetnu inteligenciju. Što se tiče zadnjeg pojma, najavljuje se napredna inovativna tehnologija bazirana na umjetnoj inteligenciji što je ujedno i glavni adut ovog čipa.

Informacije o ovom čipu objavila je internetska stranica 91Mobiles pozivajući se na izjavu koju je u povodu predstavljanja pametnog telefona Realme U1 (prvi mobilni uređaj s Helio P70 čipom) dao glavni direktor MediaTeka, TL Lee.

On je naglasio kako tvrtka direktnim prelaskom s Helio P70 na Helio P90 (preskakanjem imena Helio P80) želi naglasiti inovativnost novog Helio P90 čipa od kojeg u tvrtki očekuju puno.

Njegovo službeno predstavljanje zakazano je za 13. prosinac, a prve uređaje s ovim čipom na tržištu valja očekivati u drugom kvartalu iduće godine.