Snapdragon 845 stavlja naglasak na AI i kvalitetu fotografija

Qualcomm je na Snapdragon Technology Summitu predstavio glavne značajke Snapdragon 845 čipa, koji donosi poboljšanja na polju umjetne inteligencije, kvalitete fotografija i grafičkih performansi

Matija Pavlić četvrtak, 7. prosinca 2017. u 09:13

Qualcomm je drugog dana Snapdragon Technology Summita na Havajima konačno i službeno predstavio određene glavne tehničke značajke svojeg novog high-end Snapdragon 845 čipa.

Pod određene se misli na one značajke za koje u Qualcommu smatraju da treba posebno istaknuti. Novi čip bit će proizveden u 10-nanometarskom proizvodnom procesu te će ponuditi 30% bolje grafičke performanse (zahvaljujući integriranoj Adreno 630 grafici), 30% bolju energetsku učinkovitost, poboljšanja na području umjetne inteligencije ali i povezivosti.

Snapdragon 845 naime donosi X20 modem koji je u stanju ponuditi LTE povezivost s brzinama do 1,2 Gb/s. Tu je i Spectra 280 ISP (s podrškom za fotografije viših rezolucija), unaprijeđeno prepoznavanje lica i određene značajke koje će omogućiti visoku razinu performansi pri snimanju fotografija i video sadržaja (snimanje 4K HDR video sadržaja pri 60 sličica u sekundi, 30% manji utrošak energije pri snimanju video sadržaja, napredna stabilizacija slike i drugo).

Posebno valja istaknuti opciju dubinskog očitavanja (depth sensing) u mobilnim uređajima s dvije kamere, što će omogućiti da korisnici dožive iskustvo virtualne i proširene stvarnosti bez potrebe za specijaliziranim hardverom.

Jedan od prvih pametnih telefona koji će doći na tržište s ovim čipom bit će Mi 7 tvrtke Xiaomi, dok bi Qualcomm potpune značajke Snapdragon 845 čipa trebao objaviti na zasebnom keynoteu.