TSMC intenzivira proizvodnju 7-nanometarskih čipova zbog rasta potražnje

Tajvanska tvrtka TSMC će povećati proizvodnju svojih 7-nanometarskih čipova kako bi zadovoljila potražnju koja stiže od tvrtki kao što su Qualcomm, MediaTek i Nvidia

Matija Pavlić nedjelja, 10. lipnja 2018. u 00:45

Tajvanski proizvođač čipova TSMC će prema posljednjim informacijama koje stižu od neimenovanih izvora iz same industrije (a koje prenosi internetska stranica DigiTimes) značajno pojačati intenzitet proizvodnje čipova temeljenih na svojem 7-nanometarskom procesu.

Kao veći klijenti tajvanske tvrtke spominju se između ostalog i Qualcomm, Nvidia, MediaTek te Apple. Budući HiSilicon čipovi tvrtke Huawei, kao i čipovi iduće generacije koje će predstaviti tvrtke Qualcomm, MediaTek i Nvidia bit će bazirane upravo na TSMC-ovom 7-nanometarskom proizvodnom procesu.

Proizvodnja TSMC-ovih 7-nanometarskih čipova (poznatih i pod imenom N7) povećat će se u drugoj polovici godine, s time da bi prodaja ovih čipova trebala činiti 20% TSMC-ovih prihoda u četvrtom kvartalu i 10% u čitavoj godini.

Tijekom 2018. godine i dalje se očekuju narudžbe čipova izvedenih u 10-nanometaskom proizvodnom procesu te čak i narudžbe 12-nanometarskih čipova za entry-level uređaje (što se tiče TSMC-a).