GlobalLogic Hrvatska razvija softver za najveću B2B elektronsku mrežu plaćanja na svijetu

Uz razvoj mreže plaćanja Bottomline, softverski inženjeri će raditi na kibernetičkoj sigurnosti, prijenosu financijskih podataka te upravljanju pravnim troškovima

debug.hr četvrtak, 19. kolovoza 2021. u 10:05

GlobalLogic Hrvatska započeo je s radom za Bottomline, najveću i najbrže rastuću B2B elektronsku mrežu plaćanja koja za 450.000 organizacija iz 92 zemlje svijeta obrađuje transakcije vrijedne više od 200 milijardi dolara godišnje. Softverski inženjeri iz Zagreba omogućavat će korisnicima prelazak s papirnatih na elektroničke transakcije te kreirati inovativna rješenja u cloudu kako bi se obavljale informacije o plaćanjima i prijenosima novca.

"Posljednjih nešto više od godinu dana iskoristili smo priliku za širenje u nove industrije. Povrh automobilske industrije i telekomunikacija u kojima smo bili prepoznati lokalno, sada smo uključeni i u druga područja kao što je Fintech, Telemetrics IoT, Vendor Management Systems, razvoj softvera za industriju i slično.  Klijenti su iz raznih zemalja širom svijeta, a snažan lokalni iskorak omogućuje nam snaga grupe GlobalLogic koja je jedna od vodećih kompanija u svijetu u Product Engineeringu, odnosno dizajniranju i izgradnji inovativnih proizvoda, platformi i digitalnih iskustava u modernom svijetu. Uključivanje GlobalLogic Hrvatska u rad za Bottomline, koji već obavlja naš tim na svjetskoj razini, je zasigurno vrlo atraktivan lokalnim softverskim inženjerima jer će se susresti s brojnim izazovima, implementirati složena softverska rješenja te biti u centru događanja u području razvoja softvera za financijsku industriju", rekao je Vladimir Kosanović, direktor GlobalLogic Croatia.

Softverski inženjeri iz Zagreba pridružit će se kolegama u GlobalLogicu koji već više godina uspješno rade na ovom velikom klijentu. Uz razvoj elektroničke i platne mreže, inženjeri će raditi i na drugim rješenjima. Primjerice, rješenju temeljenom na SaaS-u koje pomaže u upravljanju pravnim troškovima i potraživanjima posrednika u osiguranju ili povećanoj učinkovitosti na polju prijenosa financijskih podataka ili borbi protiv kibernetičkog kriminala i upravljanja rizicima.

Očekuje se da će na projektu biti angažirano nekoliko Scrum timova sastavljenih  od softverskih inženjera i inženjera za provjeru kvalitete koji posjeduju znanja Java/J2EE, Spring, Hibernate, Microservice, RDBMS (Oracle, SQL Server).

Kvaliteta dosadašnjeg rada za Bottomline vidljiva je na konkretnim poboljšanjima koja direktno utječu na poslovne rezultate. Primjerice, timovi iz Poljske i Ukrajine su od početka angažmana za Bottomline uspjeli smanjiti vrijeme lansiranja proizvoda na tržište s 150 na 45 dana dok je istovremeno kroz automatizaciju procesa sada potrebno 20 posto manje uloženih aktivnosti kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta proizvoda, poručili su iz GlobalLogica.