Radionice iz osnova programiranja iz Scratcha za brodske školarce

Europski dom Slavonski Brod sredinom travnja organizirat će u Slavonskom Brodu radionice iz osnova programiranja u Scratchu za učenike viših razreda osnovnih i nižih razreda srednjih škola

Stjepan Bilić nedjelja, 8. travnja 2018. u 16:00

Europski dom Slavonski Brod pokrenuo je natječaj za sudjelovanje na radionicama osnovne programiranja. Radionice su namijenjene učenicima viših razreda osnovnih škola i nižih razreda srednjih škola.

Na radionicama će se obraditi osnove programiranja iz programskog jezika Scratch kako bi se mlađima kroz igru približila logika programiranja. Radionice su predviđene za do deset polaznika i održavat će se svakog utorka od 15 do 17 sati u Centru mladih u Slavonskom Brodu (Ul. Ante Starčevića 11).

Radionice sa radom kreću od 17. travnja 2018. godine, a prijave traju do 16. travnja. 2018. godine u 12 sati. Da bi mogli sudjelovati na radionicama najprije je potrebno ispuniti kratki upitnik koji se sastoji od osnovnih podataka poput imena i prezimena polaznika, email adrese, godine rođenja i naziva škole koju pohađa.

Također u upitniku je potrebno navesti imate li vlastito prijenosno računalo ili ne te u par kratkih rečenica opisati koja su vaša očekivanja od radionice. Organizator napominje kako je na radionice poželjno doći sa svojim prijenosnim računalom, ali i da nije uvjet.

Upitniku možete pristupiti putem ove poveznice. Za detaljnije informacije možete se obratiti Europskom domu Slavonski Brod putem Facebooka i službene internetske stranice.