Generacija R objeručke je prihvatila Canonovu novu generaciju fotoaparata

Canonov novi sustav vrhunskih bezzrcalnih fotoaparata punog kadra s pripadajućim objektivima pokazao se vrlo popularnim među fotografima i snimateljima. Predstavljamo fotografe koji za svoj rad upotrebljavaju sustav EOS R i dio su Generacije R

Canon Europe srijeda, 16. lipnja 2021. u 10:57

Tek dvije i pol godine su prošle otkako je Canon Europe predstavio EOS R – svoj prvi bezzrcalni fotoaparat punog kadra kojim je najavio čitav istoimeni sustav aparata i objektiva, stvorenih da u svijet fotografije unesu dosad neviđene mogućnosti i podignu kreativnost entuzijasta i profesionalnih fotografa u neslućene visine. I ne samo fotografije – sustav EOS R briše granicu između fotografiranja i snimanja videozapisa, uklanjajući kompromise i kod jednog i kod drugog.

Generacija R – nova vrsta pripovjedača

Nije stoga čudno da su aparati i objektivi iz sustava EOS R već sada dio fotografskih i snimateljskih torbi nekih od najpoznatijih profesionalaca u Hrvatskoj.

Iva i Goran Kušec supružnici su i snimatelji vjenčanja koji koriste fotoaparate EOS R. „Oni nam osiguravaju da naše fotografije budu oštre i u visokoj razlučivosti, kako bismo mogli uloviti sve emocije,“ kažu, dodajući kako im fotografiranje vjenčanja izuzetno olakšava i automatsko prepoznavanje lica.

Goran i Iva Kušec
Goran i Iva Kušec

Tomislav Može, fotograf krajolika i portreta, oduševljen je sustavom EOS R, do te mjere da se nije mogao odlučiti između modela R5 i R6 te je kupio oba. EOS R5 neizostavan mu je u zahtjevnim komercijalnim projektima, gdje je zbog načina upotrebe fotografija potrebna visoka razlučivost, a EOS R6 dopunjuje ga na savršen način jer Tomislav fotografira i mnoge sportove. „Oduševljava me stabilizacija slike koja mi omogućuje veću kreativnost i slobodu prilikom fotografiranja iz ruke, bez uporabe stativa,” kaže Tomislav o svojim novim fotoaparatima.

Tomislav Može
Tomislav Može

„Važno je imati pouzdan fotoaparat koji jednako pouzdano snima fotografije i videozapise,” navodi, pak, reportažni fotograf Antonio Bronić. Uređajem EOS R ima mogućnost pripremiti fotoreportažu i videoreportažu jednim aparatom, što je često ključno u trenutcima sportskih fotoreportaža ili u slučaju iznenadnih događaja u njegovoj okolici s kojih mora izvještavati što vjerodostojnije.

Antonio Bronić
Antonio Bronić

Još jedan fotograf s čak dva uređaja iz sustava EOS R u svojoj torbi je i Stephan Bednaić, sportski fotograf koji koristi EOS R i EOS R6. „S 20 fotografija u sekundi mogu uloviti svaki trenutak u dinamičnim i brzim situacijama,” kaže komentirajući performanse fotoaparata EOS R6.

Stephan Bednaić
Stephan Bednaić

Doris Valković, pak, svoju strast prema kuhanju koju bilježi na kulinarskom blogu i društvenim mrežama dopunjuje fotografijama snimljenima EOS-om RP. „Trenutačno najviše upotrebljavam RF 24-105mm STM, osnovni kit-objektiv, koji za mene lovi slasne kadrove,” kaže Doris.

Doris Valković
Doris Valković

Sami promijenite pravila igre

Svi ovi profesionalci i entuzijasti odabrali su sustav EOS R zbog neke od mogućnosti koja im je ključna u njihovom poslu ili hobiju – no sustav EOS R nudi i mnogo više od navedenog.

Primjerice, EOS R6  ima senzor punog kadra od 20,1 megapiksela optimiziran za fotografiranje u slabijim uvjetima osvjetljenja, koji može snimati pri ISO vrijednosti do 102.400 te omogućuje autofokusiranje pri slaboj rasvjeti do -6.5 EV, što predstavlja revoluciju za snimanje u tami.

Uređaj EOS R ima Dual Pixel CMOS AF koji omogućuje najbrže autofokusiranje na svijetu s do 5.940 AF položaja na EOS R5 da biste mogli postići veće kreativne mogućnosti s više detalja i oštrine nego ikada prije.

Pomoću sustava EOS R5 možete snimati iznimno bogate videozapise od 8K punog kadra i postići 120 kadrova u sekundi u režimu od 4K punog kadra te iskoristiti nevjerojatne razine stabilizacije slike.

Postanite dio Generacije R već danas i podignite svoju stvarnost na novu razinu. Sve o Generaciji R možete saznati na web-mjestu canon.hr/generationr/.Zvučnici uz koje zabava nikada ne prestaje

DALI Opticon 5 Black

51 - 32,000 Hz, 30 - 150W, 88.0 dB, 891 x 195 x 310 mm, 15.6 kg

8.099 9.589 kn Kupi

Novi dizajn stereo pojačala s zaslonom za jednostavnije korištenje

VINCENT SV-121

2x80W/8 Ohm, 2 x 130W/7 Ohm output, 20Hz, 90dB, 430 x 95 x 380mm, 10kg

3.999 kn 4.999 kn Kupi

Po mjeri i ukusu ljubitelja glazbe

MAGNAT HUMIDOR

75 / 150 watts, 90 dB, 34 – 50000 Hz, 140 x 245 x 258 mm, 4.5 kg

3.749 kn 4.299 kn Kupi