Snažan timski duh ključan je za uspjeh svake kompanije

Zaposlenici Plavog tima (člana INA Grupe) unatoč pandemijskoj razdvojenosti i prelasku na cloud tehnologije i dalje osjećaju jaku pripadnost timu

INA utorak, 10. kolovoza 2021. u 13:59

Sredinom lipnja 2021. zaposlenici INA Grupe su se nakon godinu dana rada od kuće vratili u svoje urede. Za vrijeme pandemije, kada su gotovo svi radili od kuće, prepoznata je važnost komunikacije te je ona intenzivirana u svim smjerovima. Svakodnevno su održavani sastanci različitih tipova, putem Foruma i live događanja, mobilnih aplikacija i drugih komunikacijskih alata. U niti jednom trenutku nije se osjetio „pad morala“, a povratne informacije na virtualni način rada bile su više nego dobre. Ipak, s povratkom u urede vratio se i pravi osjećaj zajedništva, a s obzirom na to da se radi o zajednici koja okuplja najrazličitije profile IT-jevaca, može se reći kako zaposlenici Plavog tima podjednako uživaju u bilo kojem načinu rada, onom od kuće ili iz ureda.

Poruka dobrodošlice prilikom povratka u urede
Poruka dobrodošlice prilikom povratka u urede

Profili zaposlenika Plavog tima su uistinu različiti; od programera, ekonomista, projekt menadžera, geologa, do novinara, rudara, matematičara, inženjera… Neki su profesionalni sportaši, strastveni motoristi, kolekcionari, gejmeri, iskreni ljubitelji i vlasnici životinja, dok su drugi plesači, obiteljski ljudi, ronioci, volonteri, vozači drona... U Plavom timu moguće je raditi u pozivnom centru, na uredskim aplikacijama, istraživati mogućnosti informatizacije naftnih bušotina, digitalizirati maloprodajne procese, razvijati procese za logističke ili komercijalne poslove, sudjelovati na strateški važnim projektima poput postrojenja za obradu teških ostataka u rafineriji nafte Rijeka), projektu Biorafinerije ili najvećem projektu koji će uskoro sve kompanije u RH provesti, uvođenje eura.  

Ono što zaposlenike Plavog tima čini jednakima je osjećaj da su na svojem radnom mjestu prihvaćeni bez obzira na privatne ili obrazovne pozadine. Plavi tim teži poštivanju raznolikosti i uključivosti jer se na njima temelje snažan timski duh te kreativnost pojedinca i tima. U prilog ovome govori i činjenica da je u ovoj IT kompaniji gotovo 40 % žena te da su sukladno internim anketama o zadovoljstvu oba spola svjesna jednakih karijernih mogućnosti. Osim toga, sve ostale različitosti su dobrodošle jer nacionalne, rasne, generacijske i druge razlike u ovom timu ne postoje.

Glavni prioritet, bez obzira na opis poslova, je održavanje kvalitete usluge prema ostatku Ine i MOL Grupe, dok temelj poslovanja čini bogato stručno znanje koje proizlazi iz kreativnosti i inovativnosti pojedinaca i timova.

Širok spektar pogodnosti za zaposlenike

Spektar pogodnosti za zaposlenike zasigurno pojačavaju osjećaj pripadnosti i stabilnosti radnog mjesta, pa tako zaposlenici Plavog tima kao najčešće korištenu pogodnost ističu besplatan sistematski pregled te razne specijalističke preglede pokrivene policom zdravstvenog osiguranja. Osim zdravlja, poseban naglasak stavljen je na well being zaposlenika, gdje kroz fleksibilne oblike rada koji se odnose na radno mjesto i vrijeme rada nastoje osigurati sklad privatnog i poslovnog života.

Uz to, radnice Plavog tima mogu računati na slobodan dan za prenatalne preglede, stanku za dojenje, korištenje roditeljskog dopusta, sigurnost radnog mjesta prilikom povratka s porodiljnog dopusta, slobodan dan za prvi dan škole ili vrtića i sl., odnosno na sve ono što na današnjem tržištu rada možda nije zagarantirano ili propisano kolektivnim ugovorom. Isto tako, prepoznata je i nagrađena dugogodišnja odanost radnika kompaniji, ističu se i nagrađuju pojedinačni i timski uspjesi, a to je samo dio mjera kompanije usmjerenih na zadovoljstvo radnika.  

Na razini INA Grupe već duži niz godine djeluje i INA Klub volontera. Zaposleni u IT-ju, kojima posao podrazumijeva većinom rad na računalu, uvijek rado sudjeluju u volonterskim akcijama, ali i sportskim aktivnostima u kojima dodatno vole istaknuti da su dio jednog tima, Plavog tima.

Kao veliku prednost rada u korporaciji kao što je INA, odnosno u ovom slučaju Plavi tim (tvrtka kćer Ine), zaposlenici vide mogućnost interne promjene karijernog puta, usvajanje novih znanja i tehnologija te mogućnost rada u internacionalnom okruženju. Plavi tim nudi kreativna i jedinstvena rješenja u ponudi informatičkih usluga, prati trendove IT industrije, zapošljava stručnjake različitih generacija, interesa i profila, potiče ih na osobni rast i razvoj sukladno najboljim svjetskim praksama.

Ako smo vas uspjeli zainteresirati da se priključite Plavom timu, svakako posjetite karijernu stranicu Plavog tima ili izradite svoj profil na portalu za zapošljavanje.