Apple u Francuskoj izdaje ažuriranje koje će riješiti problem zračenja iPhonea 12

Nakon što je rečeno da će prodaja iPhonea 12 biti zabranjena u Francuskoj zbog prevelikog zračenja, Apple je odlučio izdati softversko ažuriranje koje će riješiti taj problem

Matej Markovinović subota, 16. rujna 2023. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Apple će izdati novo ažuriranje softvera za vlasnike iPhonea 12 u Francuskoj, nakon što su tamošnji regulatori naredili obustavu prodaje tog modela mobitela navodeći da prelazi zakonsku granicu specifične stope apsorpcije zračenja.

„Izdat ćemo ažuriranje softvera za korisnike u Francuskoj kako bi se prilagodili protokolu koji koriste francuski regulatori. Veseli nas što će iPhone 12 i dalje biti dostupan za kupnju u Francuskoj“, priopćili su iz Applea za Reuters.

Podsjetimo, francusko regulatorno tijelo ANFR provelo je testiranja na preko 140 mobitela, među kojima je i iPhone 12 te su otkrili da Appleov tri godine star uređaj emitira 5,74 vata po kilogramu kada se nalazi u džepu traperica, što prelazi standard Europske unije od 4,0 vata po kilogramu.

Apple je na početku demantirao te tvrdnje, izjavivši da je sve u skladu s regulacijama. No, nakon što je francuski ministar za digitalnu ekonomiju, Jean-Noel Barrot, zaprijetio da imaju dva tjedna da odgovore, čini se da je tehnološki gigant iz Cupertina odlučio riješiti problem.