Apple će ove godine navodno predstaviti M3 iMac

Osim što će dolaziti s moćnim M3 SoC-om, novi iMac moći će se kupiti u istim bojama kao i njegov prethodnik

Matej Markovinović ponedjeljak, 6. ožujka 2023. u 16:28
iMac 2021.  📷 Foto: Apple
iMac 2021. Foto: Apple

Prema informacijama koje je objavio reporter Bloomberga i Appleov analitičar, Mark Gurman, novi iMac stiže na tržište već ove godine. Iako bi mu zaslon i dalje trebao biti 24-inčni kao na trenutnom modelu, očekuje se da će ga pogoniti M3 SoC napravljen na 3-nanometarskom proizvodnom procesu.

„Bit će i nekih promjena iza kulisa. Unutarnje komponente računala bit će premještene i redizajnirane, a drugačiji je i proizvodni proces za pričvršćivanje postolja za iMac“, navodi Gurman u novom izdanju svojeg Power On biltena.

Istaknuo je da je novi iMac trenutno u završnoj fazi testiranja te da će ući u masovnu proizvodnju tek za tri mjeseca. Unatoč tome, trebao bi se početi isporučivati u drugoj polovici ove godine u istim bojama kao i njegov prethodnik, uključujući plavu, srebrnu, ružičastu i narančastu.

Podsjetimo, Apple je posljednji put osvježio iMac 2021. godine, izbacivši model s M1 SoC-om. Za bolju kvalitetu kod videopoziva, poboljšali su prednju kameru, zvučnike i mikrofone, a dodali su i strujni kabel koji se na kućište spaja magnetom. Koje će još novitete donijeti nova M3 iMac računala, trenutno nije poznato.