HyperX Pulsefire Dart - Bežični div

Novi glodavac u ponudi tvrtke HyperX namijenjen je onima koji apsolutno preziru žicu. Njima donosi iznimne performanse i podršku za bežično punjenje

Daniel Lučić utorak, 31. ožujka 2020. u 00:00
HyperX Pulsefire Dart
Tip senzora Optički (16.000 DPI)
Dimenzije 124,8 x 73,9 x 43,6 mm
Masa 110 g (bez kabela)
Broj tipki 6
Vrsta priključka Bežični (2,4 GHz), USB
Jamstvo 2 godine

Pulsefire Dart prvi je bežični miš u ponudi tvrtke HyperX. Radi se o mišu prilagođenom dešnjacima, i to onima koji miševe koriste tako da na njih oslone čitav dlan. Njegovo je kućište prilično veliko pa ugodno pristaje igračima s velikim šapama. Ostali bi mogli imati problema, pogotovo sa stražnjom stranom miša, koja je dodatno zadebljana, pa miš u ruci djeluje poput loptice, iako tako ne izgleda. Premda se dodvorava igračima koji koriste palm grip, Pulsefire Dart mogli bi koristiti i igrači koji miševe drže vršcima prstiju. To je tako zahvaljujući dobro postavljenom centru ravnoteže miša, koji ne vuče ni na koju stranu, ali i masi od umjerenih 110 grama bez kabela.

Estetski, miš ni po čemu nije poseban. Na njegovim se leđima nalazi osvijetljeni amblem tvrtke, a osvijetljen mu je i kotačić. Drugih strogo estetskih dodataka nema. Na obje bočne strane miša nalaze se meki gumeni jastučići perforirane površine, koji osiguravaju dobar grip i sprečavaju znojenje prstiju. Na donjoj strani miša nalaze se tri teflonske nožice koje osiguravaju da miš glatko klizi po svim podlogama, iako bi se na tvrđim mogle brzo istrošiti zato što nisu osobito mesnate.

Na mišu se, osim osnovnih tipki, nalaze dvije bočne tipke smještene na lijevi bok te malena dodatna tipka smještena ravno ispod vrlo mekanog kotačića. Njoj je pretpostavljena svrha mijenjanje osjetljivosti senzora, no moguće ju je reprogramirati u upravljačkom softveru, koji omogućuje i definiranje korisničkih profila.

Na bočnim stranicama miša nalaze se gumeni jastučići koji osiguravaju dobar grip i smanjuju znojenje prstiju tijekom korištenja
Na bočnim stranicama miša nalaze se gumeni jastučići koji osiguravaju dobar grip i smanjuju znojenje prstiju tijekom korištenja

Upravo je driver najproblematičniji dio priče o ovom mišu, ponajviše zbog toga što je proizvođač povukao nekoliko neobičnih poteza. Najneobičniji među njima jest odluka da Windowsi Pulsefire Dart prepoznaju kao dva odvojena miša, ovisno o tome koristimo li ga na žici ili u bežičnom načinu rada. To znači da sve korisničke postavke koje podesimo u jednom načinu, moramo ručno podesiti u drugom (ili koristiti import/export), kako bismo izbjegli probleme koje bi moglo prouzročiti spajanje žice za vrijeme igranja. S pozitivne strane, driver nudi mnogo mogućnosti za podešavanje RGB osvjetljenja pa se s efektima i bojama možete igrati satima.

U unutrašnjosti miša nalazi se vrlo dobar optički senzor maksimalne razlučivosti od 16.000 DPI. Senzor može prepoznati ubrzanje od 50 G te brzinu pokreta od 450 ips (11,43 m/s), što je značajno brže nego što prosječna ruka može ostvariti. Miš se ponaša besprijekorno kad je u pitanju preciznost u svim situacijama, te ne pokazuje naznake problema s akceleracijom ili latencijom uvjetovanom bežičnom vezom. Deklarirano trajanje baterije na ovom je mišu 50 sati, no uvjetovano je isključenim osvjetljenjem. Ipak, čak i kad sve bliješti, miš će s lakoćom izgurati čitav dan igranja, nakon čega ga ne bi trebao biti problem prikopčati na žicu ili odložiti na opcionalni bežični punjač, o kojem više možete pročitati u okviru uz ovaj tekst.

HyperX Pulsefire Dart

  • Izvrstan senzor
  • Podrška za bežično punjenje
  • Kvaliteta izrade
  • Glomazno kućište
  • Problematičan driver
Izrada 9
Ergonomija 7
Performanse 10
Isplativost 7
UKUPNI DOJAM 8
Cijena 683 kn Prikaži sve cijene Ustupio: HyperX

 

Bug 329 travanj 2020.