Sharp GX-BT480 - Velik i samostalan

Izgleda poput JBL-ovog Xtremea, ali cilja na kupce koji raspolažu skromnijim budžetom

Aron Paulić petak, 6. ožujka 2020. u 06:00
SPECIFIKACIJE
Forma/Izvedba Bluetooth zvučnik
Platforme Android, iOS
Ulazi Bluetooth 4.2, AUX 3,5 mm, microSD
Jamstvo 2 godine

Prvi dojam nakon pregledavanja Sharpovih Bluetooth zvučnika bio je – kopije JBL-a. I zaista, kada smo izvadili GX-BT480 iz kutije, postalo je jasno da je sasvim nalik JBL-ovom zvučniku Xtreme. Nešto zdepastiji, ali jednakog, cilindričnog oblika, s osnovnim komandama na vrhu, gdje se još nalaze i alke za stavljanje praktičnog remena, baš kao kod Xtremea. Najveća razlika je u pokrajnjim stranama, koje su kod JBL-a pasivni basovi, dok su kod ovog Sharpa na jednoj strani smješteni ulazi (napajanje, 3,5-milimetarski audio i microSD utor), a sve ih zatvara gumirani poklopac. Na drugoj su, pak, strani prekidači za uključivanje, ekvilizator, selektor ulaza i kontrole za naprijed-natrag.

Znači, osim osnovnog spajanja Bluetoothom, te pomoćnog, žicom, GX-BT480 može reproducirati glazbu s microSD kartice, što ponekad zaista dobro dođe, jer tada ne ovisite o mobitelu, pogotovo u situacijama kad vas smeta prekidanje glazbe prilikom poziva. Može čitati microSD kartice do 32 GB, a prepoznaje zapise MP3, FLAC, WAV i APE.

Jedna od bočnih kontrola je ekvilizator, koji nam omogućuje oblikovanje akustičkih karakteristika zvučnika
Jedna od bočnih kontrola je ekvilizator, koji nam omogućuje oblikovanje akustičkih karakteristika zvučnika

GX-BT480 u sebi ima bateriju od 10.900 mAh, koja mu osigurava čak 20 sati autonomije, a punjenje traje 3,5 sata. Punjač je izveden s microUSB konektorom (3A/5V) te se nadopunjavanje za nuždu može obaviti i auto utičnicom ili powerbankom.

Kvaliteta zvuka vrlo je zadovoljavajuća, osobito prilikom tišeg i srednje glasnog slušanja. Pri glasnijem radu basovi su prilično mutniji i slabiji od spomenutog konkurenta, JBL Xtremea. Ako se zadržavate na 50% glasnoće, tada je razlika minimalna, a svidjele su nam se i mogućnosti podešavanja basa, pomoću dugmeta za ekvilizator. Tri su načina rada: standardni, Movie (podignute srednje frekvencije, tiši basovi), te Bass Boost, za tulume i otvoreni prostor.

Spomenimo i to da je GX-BT480 poprilično jeftiniji od Xtremea pa je vrijedan razmatranja ako vas ne smeta nedostatak ulančavanja (uparivanja dva ili više zvučnika) te tražite mogućnost reprodukcije bez povezivanja mobitela.

Sharp GX-BT480

  • Trajanje baterije
  • Ekvilizator
  • Praktičan punjač
  • Gruba kontrola glasnoće
  • Mutni basovi
  • Nema mobilne aplikacije
Izrada 7
Zvuk 6
Baterija 9
UKUPNI DOJAM 7
Cijena 1.199 kn Prikaži sve cijene Ustupio: Ronis