Trust GXT140 Manx - Jeftina bežičnost

Borna Pleše petak, 31. prosinca 2021. u 00:00
Specifikacije
Tip senzora Optički (3.000 DPI)
Dimenzije 130x82x43 mm
Masa 118 g
Broj tipki 8
Vrsta priključka Bežični USB prijemnik (USB 2.0)
Jamstvo 2 godine

Bežični miševi nekoć su bili luksuz, čak i kada nisu bili sasvim pouzdani. Tehnologija neumorno napreduje, što za posljedicu ima to da padaju cijene i povećava se njihova funkcionalnost (ili bi tako barem trebalo biti). Znak da je neka tehnologija sazrela pojavljivanje je jeftinih primjeraka, koji rade bez ikakva problema. Naravno, niska cijena uvijek će sa sobom povlačiti i neke kompromise, a to vrijedi i za Trustov GXT140 Manx.

Svijetleći logo izgledna sitno, s obzirom na ukupne dimenzije miša, zbog čega se radi o prilično neupadljivom uređaju
Svijetleći logo izgledna sitno, s obzirom na ukupne dimenzije miša, zbog čega se radi o prilično neupadljivom uređaju

Testiranje potvrđuje nisku razlučivost senzora, koji pri maksimalnih 3.000 DPI-ja nije sposobna pružiti preciznost i brzinu potrebnu zahtjevnijim korisnicima, ili onima koji ga žele koristiti za kompetitivne mrežne igre. Možda je upravo to razlog da je ovaj miš vrlo umjeren, čak konzervativan u svojoj prezentaciji. Lagano zaobljene linije, mat crna boja i mali logo koji svijetli, daju mu diskretan i neupadljiv izgled. Oblik je vrlo ugodan za razne položaje ruke, ali njegove poveće dimenzije najbolje će pristajati većim dlanovima.

Dodatne tipke koristan su dodatak, iako se ne mogu programirati
Dodatne tipke koristan su dodatak, iako se ne mogu programirati

Kvaliteta plastike vrlo jasno daje do znanja kako se radi o proizvodu niske cijene. Miš je relativno lagan, s obzirom na svoje dimenzije, a primijetili smo i da je lijeva tipka malo rasklimana, što može biti slučajna mana na primjerku koji smo dobili. To nikako nije utjecalo na funkcionalnost uređaja, ali nema sumnje da ovaj miš neće bez posljedica pretrpjeti grubo rukovanje. Teško je naći bežična miša s cijenom kakva se nalazi na Manxovoj etiketi, ali isto tako, teško je dati bezuvjetnu preporuku tom modelu. Postoji granica ispod koje se ne isplati kupovati uređaje koji obećavaju više no što su sposobni ponuditi. Ovaj Trustov miš balansira na toj granici, ali radi dovoljno dobro da bi poslužio kao jeftin i diskretan uredski miš, ili kao rezerva koju nosimo u torbi s laptopom za terenski rad ili usputnu igru.

Trust GXT140 Manx

  • Ergonomičan oblik
  • Ugodan u ruci
  • Jeftini materijali
  • Niska preciznost senzora

 

Bug 350 siječanj 2022.