Robot Spot pleše kao Mick Jagger

Boston Dynamics nastavlja nas oduševljavati kratkim koreografijama svojih industrijskih robota. Ovoga puta rekreirali su 40 godina star spot Rolling Stonesa

Sandro Vrbanus nedjelja, 31. listopada 2021. u 19:10

Robotski pas Spot je, u suradnji sa svojim "bratićem", humanoidnim robotom Atlas, u ovu godinu ušao plešući. Da bi se godina nastavila u veselom, glazbenom tonu, ponovno su se pobrinuli autori ovih robotskih plesača, kompanija Boston Dynamics. Ovoga puta uz pomoć Spota su rekreirali – video spot.

Moves like Jagger

Uzeli su kao predložak spot za pjesmu "Start Me Up" legendarnih Rolling Stonesa i programirali svoje robote da se ponašaju kao Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood i Charlie Watts. Britanski su glazbenici uz ovu melodiju plesali prije 40 godina, a danas su na njihova mjesta uskočili roboti iz linije Spot. Imaju li oni pokrete kao Jagger, provjerite u priloženom, vrlo zabavnom, videu.

"Start Me Up" vs "Spot Me Up"
"Start Me Up" vs "Spot Me Up"

Boston Dynamics, inače kompanija u vlasništvu Hyundaija, sada je na Spota postavila robotsku ruku koja je, za potrebe ovog spota, imitirala pokrete ljudske glave. Inače je na njoj postavljena i robotska šaka, čiji pokreti u šest stupnjeva slobode omogućavaju hvatanje predmeta, manevriranje s raznom opremom poput ventila, prekidača i slično, otvaranje vrata i slično. Unutar hvataljke nalazi se i LED rasvjetno tijelo te 4K videokamera za detaljniju inspekciju bilo kakvog predmeta koji je potrebno uhvatiti.

Spot u osnovnoj verziji košta 74.500 američkih dolara, dok se dodaci poput ove robotske ruke naplaćuju dodatno.