Canon je sudjelovao na 42. međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije - Grafima

Sajam grafičke, papirne i kreativne industrije Grafima održan je od 21. do 24. rujna 2022. u Beogradu, a sudjelovala je i tvrtka Canon

Bug.hr srijeda, 28. rujna 2022. u 08:00

Tvrtka Canon i njeni akreditirani partneri sudjelovali su na 42. međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije Grafima od 21. do 24. rujna 2022. godine u Beogradu. Pod sloganom "Više boje" predstavljena su tehničko-tehnološka dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, tiskanim medijima, dizajnu, oglašavanju, glazbenoj i filmskoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira te brojnim popratnim gospodarskim granama. U popratnom programu Grafime, podijeljenom u tri tematske cjeline - tehnologija tiska, grafički dizajn i reklamni materijal, održala su se brojna stručna predavanja, promocije i prezentacije novih tehnologija i dostignuća.

Canon Gold Partner AIGO Business System d.o.o. je izložio imagePRESS V1000 + EFI D3000 controller i imagePRESS C910 seriju uz kontroler EFI G250 i Canon imagePROGRAF GP-4000, Canon Partner Jet Direct d.o.o. je prikazao Canon COLORADO 1650, dok je Canon Gold Partner OSA Računarski inženjering d.o.o. izložio Canon imagePRESS V1000 s kontrolerom EFI D3000 i Canon  varioPRINT 140 + Prisma sync Controller.

imagePRESS V1000

Digitalni tiskarski stroj Canon image PRESS V1000 funkcionalne i inovativne tehnologije pakira u profesionalni tiskarski stroj u boji koji koristi papir na arke i štedi prostor, kombinira učinkovit rad s vrhunskom kvalitetom ispisa.

Ovaj digitalni tiskarski stroj od 10,1 inča temelji se na pouzdanoj tehnološkoj platformi - koristi inovacije i automatizaciju za postizanje širokog raspona primjena za različite vrste medija, veličine i težine, a sve to velikom brzinom. Zahvaljujući produktivnom ispisu od 100 stranica u minuti i kompaktnom dizajnu, poboljšava praktičnost svakodnevnog rada. Canon imagePRESS V1000 održava istu brzinu sa svim težinama medija i tako održava visoku produktivnost za širok raspon aplikacija uključujući brošure, razglednice, postere i omotnice. Nijanse boja automatski se prilagođavaju tijekom ispisa kako bi se osigurala točnost, dok daljinsko upravljanje i prikupljanje podataka pomažu u upravljanju troškovima.

Serija Canon imagePRESS C910

Serija produkcijskih tiskarskih strojeva Canon imagePRESS C910 ima jedinicu za prepoznavanje koja prilagođava registraciju iz prednjeg plana u pozadinu i nijanse boja prije ispisa, s praćenjem ispisa i automatskim obrezivanjem, sve u manje od minute. Zahvaljujući tome, održava dosljednost tijekom ispisa i stoga ne gubi korisniku vrijeme i novac na stalne ručne kalibracije.

Canon imagePROGRAF GP-4000

44-inčni pisač širokog formata s 11 boja, izvanrednom kvalitetom i inovativnom tehnologijom ispisa zahvaljujući novorazvijenim tintama stvara vrhunska rješenja za dizajn računalne grafike s nevjerojatnom živopisnošću i izvrsnom jasnoćom. Canon imagePROGRAF GP-4000 je prvi na svijetu PANTONE kalibrirani pisač. Značajka Smart Roll i mogućnosti višenamjenske role pridonose maksimalnoj učinkovitosti, dok spremnici s tintom s funkcijom brze izmjene omogućuju zamjenu spremnika bez ometanja ili čak zaustavljanja procesa ispisa. Napredna značajka Secure Print pruža viši stupanj povjerenja u sigurnost podataka korištenjem sustava pristupa PIN-om za sprječavanje curenja zbog pogrešne identifikacije i gubitka.

Canon COLORADO 1650

Nova generacija UVgel uređaja za tisak s fleksibilnim tintama i mat/sjajnom završnom obradom impresionira svojom neospornom svestranošću i revolucionarnom produktivnošću. Tinte i mediji se ne moraju mijenjati jer se sada, s tehnologijom FLXFinish+, ispisi koji kombiniraju mat i sjajne završne obrade lako i pouzdano proizvode bez dodatnog kanala za lakiranje. Praktično automatsko održavanje ispisne glave, automatsko uvlačenje medija i modul za namotavanje role su dodatne atraktivne značajke uređaja. Canon COLORADO 1650 postiže maksimalnu brzinu do 159m2 na sat u načinu rada sa sjajnom završnom obradom, ima dvije role s automatskim ulaganjem i zamjenom širine do 1625 mm, dok je rezolucija ispisa do 1800 tpi.

Canon varioPRINT 140

Pouzdanost koja je vodeća na tržištu daje korisnicima vrhunskog crno-bijelog uređaja za produkcijski tisak Canon varioPRINT 140 bezbrižnost, zahvaljujući solidnoj konstrukciji i minimalnim intervalima održavanja. Jedinstveni DirectPress digitalni postupak postiže dosljedno visoku kvalitetu ispisa uz impresivnu brzinu - s brzinama do 143 slike u minuti. Širok raspon opcija završne obrade, uključujući klamericu, trimer, bušilicu i mnoge druge, korisnicima daje potpunu kontrolu nad proizvodnim mogućnostima. Canonov napredni upravljač PRISMAsync nudi nenadmašnu jednostavnost korištenja za sve zadatke ispisa, skeniranja i kopiranja s dodatnim značajkama kao što je daljinsko upravljanje. Vrhunski ekološki jednobojni printer, s nultom emisijom štetnih tvari i minimalnim gubitkom tonera.