Hrvatska Orqa je hit na CES-u 2019: Amazon, Foxconn i Pentagon su ih posjetili čim se otvorio sajam

U Las Vegasu je održan prvi dan CES-a 2019, najvećeg svjetskog sajma novih tehnologija - na štandu pobjednika Idea Knockouta 2018 vladala je konstantna i neopisiva gužva!

Dragan Petric srijeda, 9. siječnja 2019. u 06:00

Prvi dan nastupa u Las Vegasu, na CES-u 2019, najvećem svjetskom tehnološkom spektaklu, prošao je fantastično za trojac iz Osijeka, predstavnike startupa Orqa koji je izlagački štand na ovom sajmu osvojio pobjedom na Idea Knockouta 2018. Orqa, da podsjetimo, na CES-u predstavlja svoje "gogle" nazvane FPV.One - riječ je o tzv. first-person-view VR naočalama namijenjenima upravljanju dronovima koje se, za razliku od konkuretskih proizvoda ovakvog tipa, mogu pohvaliti uvjerljivo ponajboljim specifikacijama i performansama.

Pripremajući se za CES, Orqine naočale postale su upravo zato svojevrstan hit u globalnoj FPV zajedinici, pa ne iznenađuje da su oni koje takav tip proizvoda zanima dojurili na Orqin štand čim su se vrata čuvenog sajma u Las Vegasu otvorila za posjetitelje. Gužvu koja je na Orqinom štandu vladala od prve do zadnje minute trajanja prvog dana CES-a gledali smo s ponosom, a vjerujte nam, da ste bili u prilici vidjeti u živo koliko je više ljudi posjećivalo i okupiralo štand Slavonaca u odnosu na sve okolne štandove - naježili biste se!

Između ostalih, već u prvim satima sajma Orqine su naočale došli isprobati predstavnici Amazona, Foxconna i - što je najzanimljivije - Pentagona. Potonji su se u razgovoru s Ivanom Jelušićem, Srđanom Kovačevićem i Vlatkom Matijevićem, ekipom iz Orqe koja je ovdje u Las Vegasu, zadržali najduže, dogovorivši daljnje pregovore za razdoblje nakon CES-a... Dakako, rano je reći kakvim će sve plodovima uroditi očigledno vrlo potentan prvi dan nastupa "naših" na sajmu, no doznat ćemo sve sočne detalje (a bilo ih je na pretek) u spektakularnom nastupu na panelu kojeg s Orqom pripremamo za nadolazeći Bug Future Show 2019, 7. veljače 2019. u zagrebačkom Kinu Europa.

Orqa i Bugovac na CES-u 2019
Orqa i Bugovac na CES-u 2019

Putovanje Orqe u Las Vegas i štand na CES-u 2019 osigurao je Bug, zahvaljujući generalnom pokrovitelju Idea Knockouta 2018 - Hrvatskom Telekomu, kao i sponzorima događanja - Algebri, Samsungu, NissanuZagrebačkoj banci, HUB-u 385 i Uberu koji je momcima iz Osijeka osigurao i besplatne vožnje u Americi.

Prezgodni maneken Orqe u Las Vegasu i krivac za sve ovo... :-P
Prezgodni maneken Orqe u Las Vegasu i krivac za sve ovo... :-P