Microsoft, Nintendo i Sony 'preskaču' ovogodišnji E3

Najveći proizvođači igraćih konzola, neće se pojaviti na ovogodišnjem E3 sajmu koji će se konačno održati uživo u Los Angelesu

Matej Markovinović utorak, 31. siječnja 2023. u 14:32
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Jedan od najvećih sajmova interaktivne zabave, E3 (Electronic Entertainment Expo), ovoga lipnja neće ugostiti tri najveća proizvođača igraćih konzola. Kako saznaje portal IGN od više upućenih izvora, Microsoft, Sony i Nintendo neće biti prisutni na izložbenom prostoru kongresnog centra u Los Angelesu.

Naime, Sony je prvi put „preskočio“ E3 2019. godine te od tada nije bio dio sajma, a Microsoft je najavio da će ovo ljeto imati izlaganje u LA-u, ali nije izravno spominjao E3. S druge strane, Nintendo već neko vrijeme radi dobar posao sa svojim Direct video prezentacijama, stoga nije čudo da žele samostalno nastaviti s tom praksom, piše The Verge.

Podsjetimo, E3 2023 održat će se od 13. do 16. lipnja uživo. Cijeli se sajam organizira u suradnji s ReedPopom, tvrtkom zaduženom za popularni Star Wars Celebration, New York Comic Con i PAX. Nekoliko dana prije E3 sajma, održat će se Summer Game Fest, iza kojeg stoji Geoff Keighley.