Pobjednici čak četiri zadnja Idea Knockouta bit će izlagači na CES-u 2022 u Las Vegasu

Hrvatska delegacija će na CES-u 2022 biti najbrojnija ikad - uz sportreact, koji je pobijedio na ovogodišnjem Idea Knockoutu, kao izlagači će nastupiti još i Codelab, Iron Bull i Orqa

Dragan Petric utorak, 9. studenog 2021. u 06:00

Dugo smo ovo kuhali, ali sada možemo i potvrditi senzacionalnu vijest za hrvatsku IT scenu - osobito njezin startupaški segment: čak će četiri hrvatske tvrtke, koje su pobijedile na posljednja četiri održana Idea Knockouta, biti izlagači na CES-u 2022 koji će se početkom siječnja, kao pravi fizički događaj, održati ponovno u Las Vegasu!

Kako će uz njih nastupiti i još jedan startup koji je bio natjecatelj na prošlogodišnjem Idea Knockoutu (ne i pobjednik), bit će to uvjerljivo najbrojnija izlagačka delagacija iz naše zemlje svih vremena koja će nastupiti na najvećem od najvećih svjetskih tehnoloških događaja. 

Evo o kome se konkretno radi...

Ovogodišnji pobjednici, zagrebački startup sportreact, odlazak u Las Vegas i izlagački štand na CES-u 2022 osvojili su pobjednom na nedavno održanom Idea Knockoutu 2021. Njihov proizvod se sastoji od niza IoT senzora i mobilne aplikacije koji zajedno omogućuju rekreativnim i profesionalnim sportašima analizu i usavršavanje brzih reakcija i niza drugih tjelesnih parametara.

Putovanje ovom projektu omogućuju Hrvatski Telekom, generalni pokrovitelj Idea Knockouta 2021, kao i sponzori natjecanja Algebra, Addiko banka, Mastercard, Croatia osiguranje, HUB385, POCO i LAQO

Crnogorsko-hrvatski startup Codelab koji je odnio pobjedu na Idea Knockoutu 2020 svoju nagradu do sada nije uspio konzumirati zbog odgađanja velikih svjetskih sajmova uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Došlo je, konačno, vrijeme da ipak otputuju, pa je tako uz veliku pomoć Algebre njihova nagrada "pivotirana" na CES 2022. Codelab stvara genijalnu igru deaktiviranja bombe u koferu, Clockwork Briefcase, koja je specifična po tome što je rješenje u svakoj rundi igranja posve drugačije. 

Oduševljeni uspjehom kojeg su postigli kao izlagači na CES-u 2020, posljednjem koji se održao ka fizički događaj, pobjednici Idea Knockouta 2019, startup Iron Bull, pak, odlučili su ponovno otići u Las Vegas, te su svoj nastup ovaj put u potpunosti uspjeli financirati sami. Iron Bull je fenomenalna real-life igra tenkovima nalik World of Tanksu, a momci iz ovog startupa su ovih dana pred otvaranjem prve tenkovske real-life igraonice na svijetu, u zagrebačkoj Areni. 

Na CES-u 2022 izlagački štand će imati i osiječka Orqa, tvrtka koja je nastupila i na CES-u 2019 nakon što su na Idea Knockoutu 2018 odnijeli najuvjerljiviju pobjedu na našem natjecanju ikad, s rekordnim brojem bodova. Orqa je tada u Las Vegasu doživjela prekretnicu i prometnula se u globalno najrelevantnijeg proizvođača "gogli" za upravljanje dronovima, osobito u profesionalne svrhe. Svi pamtimo da ih je na sajmu "nanjušio" i Pentagon. Nastup Orqe ovaj put - kao strateški bitan - osigurava  Hrvatska gospodarska komora

Na posljetku, na CES-u 2022 će izlagati na vlastitom štandu i startup Brombul koji donosi digitalno rješenje za sigurnost doma Zuluhood, a koji je zapažen nastup imao na Idea Knockoutu 2020. Ekipa iz ove tvrtke u vlastitom je aranžmanu odlučila nastupiti u Las Vegasu.

Tu, međutim, nije kraj - kako sada stvari stoje - očekujemo i još jednog natjecatelja ovogodišnjeg Idea Knockouta da se pridruži ovoj izrazito brojnoj i moćnoj delegaciji koja će početkom siječnja predstavljati Hrvatsku u dalekoj Americi. CES 2022 održat će se od 5. do 8. siječnja 2022. u Las Vegasu, a sajmu fizički mogu priustvovati isključivo oni koji su cijepljeni protiv Covida-19. 

Pogledajte i Tech Radar u kojem su nekoliko dana nakon ovogodišnjeg Idea Knockouta nastupili aktualni pobjednici, startup sportreact...