Iron Bull tenkovi pobijedili na Idea Knockoutu i osvojili štand na CES-u 2020 u Las Vegasu

Prvo mjesto na današnjem Bugovom natjecanju tehnoloških ideja, te izlagački štand na CES-u 2020 osvojio je tim Iron Bull s projektom „real-life“ tenkovskih borbi

Sandro Vrbanus četvrtak, 26. rujna 2019. u 17:36

Zagreb, 26. rujna 2019. – Na šestom izdanju natjecanja tehnoloških ideja Idea Knockout, održanom danas u coworking prostoru HUB385 u Zagrebu, pobjedu je odnio tim Iron Bull Tanks.

Pobjedom na Idea Knockoutu 2019 osigurali su dvije povratne aviokarte do Las Vegasa, hotelski smještaj u Las Vegasu, vožnje Uberom po Las Vegasu i izlagački štand na CES-u 2020, gdje će svoj proizvod predstaviti najvećem svjetskom auditoriju: tech novinarima, investitorima i potencijalnim distributerima iz SAD-a i cijelog svijeta.

Tenkovi putuju u Las Vegas

Iron Bull je indie-studio za razvoj visoko-realističnih robotiziranih modela tenkova s operacijskim mogućnostima stvarnog tenka, uključivši njihovo pokretanje, sposobnost ispaljivanja projektila (plastičnih) i sustav za detekciju primljenih projektila i oštećenja. Tenk je opremljen širokokutnom kamerom i kontroliraju ga dva igrača. Proizvod je namijenjen simulacijama tenkovskih borbi u kojima igrači koriste razne taktike i manevre kako bi pobijedili prozivnike, pronašli njihove slabe točke i sveli njihove Health-bodove na nulu.

Drugo i treće mjesto

Drugo mjesto osvojio je projekt Organobox, uređaj za uzgajanje konoplje u sobnom ambijentu. Donosi sustav umjetne inteligencije, implementiran u svrhu prepoznavanja oboljenja biljaka, kao i digitalni sustav za upravljanje staklenicima/plastenicima.

Na treće mjesto žiri je svojim ocjenama smjestio ekipu Mundusa koja se predstavila svojim projektom pametne društvene igre s edukacijskom komponentom.

Žiri Idea Knockouta činili su Iva Barbarić iz Zagrebačke banke, Tanja Ivančić iz Večernjeg lista, Doris Vukšić iz HAMAG-BICRO-a, Davor Simičić iz Varionice, Davor Tremac iz Ubera, Hrvoje Balen iz Algebre, Ivan Brezak Brkan iz Netokracije, Srđan Kovačević i Vlatko Matijević iz Orqe, Dragan Petric iz Buga te predsjednik žirija Bojan Mušćet iz Hrvatskog Telekoma. Nadzor regularnosti rada žirija obavljala je Suzana Vezilić iz Trgovinskog ureda Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Partner ovogodišnjeg Idea Knockouta Fil Rouge Capital investiciju od 10.000 eura ponudio je timu Cricky koji je predstavio projekt farme insekata koje imaju potencijal opskrbljivati hranom i proteinima za jelo velik dio svijeta.

Na dodatne razgovore o mogućim investicijama pozvat će timove Copperpot interactive, Computer Vision, Duart, Flow Design Team, Inferno i Tatesoft. Sve ostale poziva da se za potencijalnu investiciju prijave na filrougecapital.com.

Idea Knockout 2019 se održao uz generalno pokriviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzorski su natjecanje podržali Algebra (gdje su se timovi besplatno obrazovali o tome kako održati što efektniji "elevator pitch"), Zagrebačka banka, Uber i HUB385. Pivo za sudionike osigurala je Varionica, a kavu DeLonghi. Zakusku za natjecatelje i posjetitelje je osigurao Fil Rouge Capital, a tijekom cijelog dana posjetitelji su se mogli provozati i na Greyp biciklima.

Na ovogodišnjem Idea Knockoutu nastupio je 21 natjecateljski tim iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi