Šef Samsunga priznao da je "gurao" nespremni Galaxy Fold na tržište

DJ Koh, generalni izvršni direktor Samsunga, novinarima je u Seoulu priznao kako je debakl testnih inačica preklopnog mobitela njegova krivica, te da su se propisno osramotili

Sandro Vrbanus utorak, 2. srpnja 2019. u 16:45

Na susretu s novinarima u Seoulu generalni izvršni direktor Samsunga DJ Koh dotaknuo se nedavnog debakla koji je kompanija doživjela s preklopnim mobitelom Galaxy Fold. Nije potrebno podsjećati kako su testni primjerci ovog mobitela neslavno prošli kod prvih recenzenata, pa su povučeni a početak prodaje je odgođen do daljnjega.

DJ Koh je sada pojasnio koji je bio osnovni razlog za podbačaj Galaxa Folda. Kako prenose mediji kojima je dao izjavu, on osobno je "gurao" uređaj na tržište prije nego je isti za to bio potpuno spreman. Htjeli su što prije izaći u javnost s gotovim preklopnim mobitelom, i tu su pogriješili. CEO kompanije preuzeo je odgovornost za događaj koji je, kaže, "bio sramotan".

Osramoćeni Samsungov šef kazao je i kako se kompanija trenutačno oporavlja od ove pogreške, ali nije naznačio kada bi se Galaxy Fold napokon mogao naći u prodaji. U ovom trenutku, kaže, "preko dvije tisuće uređaja je podvrgnuto svim mogućim testovima". Nove informacije bit će objavljene u dogledno vrijeme, a do tada iz Samsunga mole kupce Galaxy Folda da im daju još malo vremena – zaključio je Koh.