Još nije poznat datum početka isporuke Galaxy Folda

Čini se kako je sasvim neizvjesno kada će Samsung kupcima početi isporučivati svoj prvi preklopni mobitel sa savitljivim zaslonom

Sandro Vrbanus utorak, 7. svibnja 2019. u 13:22

Samsung je prije dva tjedna objavio kako će odgoditi početak prodaje svojeg prvog preklopnog pametnog telefona sa savitljivim zaslonom, Galaxy Folda. Razlog odgode bili su brojni problemi sa zaslonom koji su se pojavili za vrijeme testiranja kod nekolicine recenzenata, a zahvatili su prije svega testne modele Folda. Ipak, Samsung je kritike shvatio ozbiljno i povukao sve uređaje iz testiranja, te prionuo na posao otklanjanja uzroka problema.

Nakon toga objavljeno je kako planirani početak prodaje 3. svibnja u Europi neće biti ispoštovan, a kupcima koji su Galaxy Fold naručili najavljeno je da će isporuke biti obavljene nešto kasnije nego je prvotno bilo planirano. Sada, pak, kupci u SAD-u dobivaju obavijesti o odgođenim isporukama uz, naravno, službene isprike.

Kako prenosi Reuters, iz Samsunga je službeno priopćeno da kompanija za sada ne može potvrditi datum kada će isporuke započeti. Dodatno, svim kupcima iz SAD-a koji su naručili ovaj mobitel dojavljeno je da slobodno mogu otkazati narudžbe, i napomenuto je sljedeće: "Ako nam se ne javite, a mi vam ne isporučimo uređaj do 31. svibnja, vaša će narudžba biti automatski otkazana".

Kupcima je potom ponuđeno da klikom unutar maila potvrde ako žele ostaviti svoju narudžbu aktivnom. Samsung također obećava da će u narednim tjednima izvijestiti o mogućem datumu početka isporuke.