Apple Music dostupan i putem web sučelja skoro u cijelom svijetu - osim u Hrvatskoj

Apple je predstavio punu web inačicu svojeg Apple Music servisa za streamanje glazbe koji je zbog toga sada dostupan na većem broju platformi kao što su Windows, Linux i Chrome OS

Matija Pavlić ponedjeljak, 20. travnja 2020. u 13:47

Apple Music, servis za streamanje glazbe tvrtke iz Cupertina proširen je novom opcijom. Odsada je glazbu s ovog servisa moguće slušati i putem internetskog preglednika na većem broju platformi kao što su Windows, Linux i Chrome OS.

Web inačica Apple Musica sada je dostupna korisnicima u velikom broju zemalja (ne i u našoj zemlji u kojoj nije dostupan ni najveći konkurent, Spotify), izašla je iz bete u kojoj je bila od rujna prošle godine.

Web inačica nadopunjuje postojeće mobilne i desktop aplikacije te nudi iste opcije kao što su "For You", "Browse" i "Radio" sekcije, playliste (koje mogu biti i personalizirane) te glazbene preporuke (što uključuje i Apple Music Replay mikseve).

Apple Music trenutačno ima oko 60 milijuna pretplatnika te isto tako oko 60 milijuna pjesama dostupnih u AAC formatu. U servis se prijavljuje putem Apple ID računa.