eRedomat - online aplikacija MUP-a omogućava rezervaciju termina, bez čekanja do osobnih dokumenata

Online aplikacija eRedomat MUP-a koja omogućava praćenje i rezerviranje termina u policijskim postajama već je neko vrijeme dostupna i koristi je više od 4000 građana, no od danas je moguće rezervirati termin za dio upravnih poslova i u Petrinjskoj 30 te tako izbjeći dugotrajno čekanje…

Matija Gračanin ponedjeljak, 24. listopada 2022. u 14:25

Dosad se za većinu policijskih postaja koje obavljaju upravne poslove za građane putem eRedomata moglo provjeravati status rednoga broja koji se morao ručno uzeti u samoj policijskoj postaji (samo se trebala unijeti oznaka rednog broja s preuzetog listića), dok je za dio policijskih postaja bilo moguće putem aplikacije i izravno rezervirati termin.

Upravo je ovo do danas moguće u za policijsku postaju u Petrinjskoj 30 u Zagrebu, pa svi oni koji namjeravaju podnijeti zahtjev za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta, od danas mogu rezervirati termin.

Uz provjeru statusa broja koji je preuzet u policijskoj postaji, od danas je i za postaju u Petrinjskoj 30 rezervirati termin
Uz provjeru statusa broja koji je preuzet u policijskoj postaji, od danas je i za postaju u Petrinjskoj 30 rezervirati termin

eRedomat je vrlo jednostavno koristiti, a kako je riječ o online aplikaciji, nije ništa potrebno instalirati na svoj pametni telefon (ili računalo) nego je tek otvoriti u web pregledniku. Nakon toga, valja izabrati neku od dostupnih policijskih postaja, te izabrati vrijeme i datum rezervacije termina (termini se mogu rezervirati za prvi sljedeći radni dan te za prvi slobodan dostupan termin ako ga ima).

Primjer rezerviranja termina (PU zagrebačka Petrinjska)
Primjer rezerviranja termina (PU zagrebačka Petrinjska)

U policijskim postajama će se i dalje izdavati standardni listići s brojem, no termini koji su rezervirani putem online aplikacije imat će prednost. Osim toga, na umu valja imati i da bi jedna punoljetna osoba trebala rezervirati samo jedan termin, a ako iz bilo kojeg razloga bude spriječena doći, onda bi trebala kroz istu aplikaciju termin otkazati i prepustiti ga nekome drugom.

U svakom slučaju, ostaje vidjeti koliko će rezervacije termina putem aplikacije biti uspješne i koliko će termina za rezervaciju doista biti dostupno, no ovo je svakako dobrodošla usluga MUP-a koja zbilja može pomoći da se izbjegne beskrajno čekanje u redovima samo kako bi se predali zahtjevi za osobnu iskaznicu ili putovnicu, te za druge dostupne upravne poslove.