Google Kalendar proširio mogućnosti API-ja s opcijom upravljanja radnim lokacijama

Značajka odabira radne lokacije unutar Kalendara stigla je 2021. godine, a prošlog je mjeseca nadograđena opcijom odabira specifičnih dijelova dana. Sada će dobiti i mogućnost programske sinkronizacije radnog mjesta

Tomislav Stanković utorak, 29. kolovoza 2023. u 06:32
📷 Image: Pexels, Pixabay
Image: Pexels, Pixabay

Iz Googlea navode da predstavljenim značajkama žele unaprijediti hibridno radno iskustvo organizacijama koje se uz Google Workspace oslanjaju i na alate trećih strana tj. interne alate.

Do sada nije postojao način programske sinkronizacije radnog mjesta postavljenog u Kalendaru s takvim alatima. Sada je to dostupno odabranim Workspace izdanjima.

Nekoliko je scenarija u kojima to može biti posebno korisno.

Tvrtke koje svojim zaposlenicima osiguravaju alate trećih strana kao što su npr. Robin i Comeen više ne moraju birati što će gdje unositi ili si duplicirati posao unošenjem rezervacija u oba servisa. Povezivanjem Google Kalendara s navedenim alatima svi u svakom trenutku mogu znati gdje se tko nalazi ili će se nalaziti na određeni dan ili dio dana.

Programsko čitanje lokacija zaposlenika može biti korisno različitim timovima za bolju koordinaciju dana u uredu.

Pristupom centraliziranom Google Kalendaru ili prilagođenom sučelju djelatnici mogu vidjeti koji će se članovi iz drugih timova nalaziti na njihovoj lokaciji u određeno vrijeme, a tvrtka na taj način lakše koordinirati zauzetost dostupnih resursa.