Nova promjena oko podizanja osobnih dokumenata u Zagrebu: umjesto Petrinjske, svi u Vukovarsku

Građani koji su prethodno podnijeli zahtjev za osobne iskaznice i putovnice u Petrinjskoj 30, od 31. svibnja izrađene isprave preuzimaju na adresi Ulica grada Vukovara 70

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 29. svibnja 2023. u 14:37

Od utorka, 2. svibnja 2023. godine, zbog cjelovite obnove objekta, poslovi prebivališta i podnošenja zahtjeva za osobne iskaznice i putovnice se obavljaju u Ulici grada Vukovara 70 u Zagrebu – umjesto u Petrinjskoj 30. Ovu promjenu najavili smo tada, kada je MUP preusmjerio svoje poslove s jedne lokacije na drugu, no s krajem svibnja dolazi još jedna promjena.

Preuzimanje isključivo na novoj lokaciji

Izrađene osobne iskaznice i putovnice, za koje su zahtjevi podneseni u Petrinjskoj 30, preuzimaju se na navedenoj adresi još samo 29. svibnja od 7 do 19 sati. Nakon toga, od srijede, 31. svibnja, izrađene osobne iskaznice i putovnice ne preuzimaju se više u Petrinjskoj 30 (iako su na toj adresi predane za izradu), već na adresi Ulica grada Vukovara 70.

Podsjećamo još jednom, kako biste izbjegli gužve i čekanje u redu, za naručivanje na termine i dalje možete koristiti MUP-ovu aplikaciju e-Redomat. Nova ispostava u Vukovarskoj sada podržava naručivanje putem e-Redomata i za žurne postupke.

Osobne iskaznice i putovnice (Zagreb) mogu se naručiti i podići na ovim lokacijama:

LOKACIJA RADNO VRIJEME
Ulica grada Vukovara 70 Od 7 do 19 sati
OSOBNE ISKAZNICE-REDOVNI, UBRZANI I ŽURNI POSTUPAK
PUTOVNICE-REDOVNI I ŽURNI POSTUPAK
Heinzelova 98 Od 7 do 19 sati
OSOBNE ISKAZNICE I PUTOVNICE
SAMO U REDOVNOM POSTUPKU
II. PP Zagreb (Črnomerec), Ilica 245 Od 7 do 19 sati
OSOBNE ISKAZNICE I PUTOVNICE
SAMO U REDOVNOM POSTUPKU
VI. PP Novi Zagreb, Trg Narodne zaštite 1     Od 7 do 19 sati
OSOBNE ISKAZNICE I PUTOVNICE 
SAMO U REDOVNOM POSTUPKU