Steam u Kinu stiže pod drugim imenom i uz poštivanje tamošnjih pravila

Valve za kinesko tržište priprema posebnu inačicu Steama pod drugačijim imenom koja u potpunosti poštuje tamošnja pravila s prilagođenim inačicama igara te je odvojena od međunarodne inačice Steama

Matija Pavlić ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. u 06:00

Valveov servis za igrače Steam u zadnje je vrijeme suočen s konkurencijom koja im želi oteti dio kolača na tržištu (npr. Epic Games).

Stoga Valve planira lokaliziranu ponudu za veliko kinesko tržište. To neće učiniti putem Steama kakvog znamo već će na kineskom tržištu ponuditi usporedivi servis koji neće dobiti samo drugačije ime već će doći i s ponešto izmijenjenim pravilima te uslugama.

Prema pisanju internetske stranice TechNode, u Kini će se pojaviti inačica Steama koja je autonomna i potpuno odvojena od međunarodne inačice Steama.

Platforma će se zvati Zhengqi Pingtai (u prijevodu Steam platforma) u čiji će ime biti osnovana i istoimena tvrtka, Valve će se pri pokretanju servisa oslanjati na lokalnog partnera, tvrtku Perfect World.

Platforma Zhengqi Pingtai će biti specifično krojena za kineske korisnike, sadržavati će prilagođene inačice popularnih igara koje će biti u skladu s tamošnjim pravilima i zakonodavstvom.

Na samom početku djelovanja servisa bit će predstavljeno 40 igara među kojima i prilagođene inačice igara Dota 2 i Dota Underlords. Zasad još uvijek nije poznat točan datum predstavljanja ovog servisa u Kini.