NordPass - Jednostavnost prožeta učinkovitošću

Riječ je o relativno mladom čuvaru lozinki, a kako iza njega stoji NordSec, tvrtka koja nudi i jedan od ponajboljih VPN servisa, ni ne čudi da je naglasak stavljen na sigurnost i na privatnost. Međutim, čak ni mogućnostima ne zaostaje mnogo od prilično žestoke konkurencije, premda je u tom segmentu ipak ponešto zakinut. No to ne znači da NordPass nema skrivenih aduta u rukavu…

Matija Gračanin petak, 30. travnja 2021. u 00:00

Konkurencija među čuvarima lozinki prilično je žestoka i dok neki nude inovativne mogućnosti, drugi se ipak radije drže osnova. NordPass smješta se negdje u sredinu i cilja na one koji traže jednostavnog čuvara lozinki, opremljenog modernim mogućnostima i visoke razine sigurnosti. Upravo je ono potonje to što NordPass čini zanimljivim, a za razliku od većine konkurencije, koja se za šifriranje baze u koju se pohranjuju lozinke oslanja na 256-bitni kriptografski algoritam AES, NordPass usvaja relativno noviji kriptografski algoritam XChaCha20, koji već koristi Google i tvrtke kao što je Cloudflare.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 342 svibanj 2021.

Najbolji servisi i aplikacije za čuvanje lozinki

📢 Besplatna dostava

TOP!

APPLE iPad 9

A13 Bionic čip, kamera od 12 MP te brzi Wi-Fi ili mobilna mreža.

Od 2999 kn Kupi


Kompaktan zvučnik, gigantski zvuk.

KEF LS50 Meta

Najprecizniji, impresivan zvuk, 47 Hz - 45 kHz, Uni-Q driver, 85 dB, 8 Ohma, 40-100 W, Eisa Award.

9.749 kn Kupi

Soundbar i bežični subwoofer s ugrađenim HEOS-om

DENON DHT-S516H

HEOS, Bluetooth, AirPlay 2, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS dekodiranje, HDMI ulaz, ARC, Amazon Alexa, Google Assistant.

3.989 kn Kupi