Plantronics RIG 700, bežični headset za igrače

Plantronics je na Gamescom 2019 sajmu predstavio nove bežične slušalice za igrače – RIG 700 koje stižu u izdanjima za igraće konzole te PC

Stjepan Bilić četvrtak, 5. rujna 2019. u 06:00

Plantonics je na Gamescom 2019 sajam donio nove bežične slušalice iz serije RIG. Riječ je o slušalicama zatvorenog tipa RIG 700 koje su i ovog puta posebno razvijane za potrebe igrača. Slušalice koriste 40-milimetarske drivere, odlikuju se snažnim basom te mogućnošću prilagodbe odnosa jačine zvuka između igre i chata sa suigračima.

Dodatna pogodnost je i mogućnost uklanjana mikrofona koji služi za poništavanje buke iz okoline. Kako je riječ o bežičnom setu istom je za rad potrebna baterija. Iako proizvođač na svojim stranicama ne navodi njezin kapacitet, navedeno je ukupno vrijeme autonomije – do 12 sati, što bi trebalo odgovarati i najzagriženijim igračima.

Osim kvalitetom zvuka serija RIG 700 izdvaja se i po modularnom dizajnu putem kojeg je osigurana čvrstoća te mala masa. Slušalice se mogu koristi na udaljenosti do deset metara od uređaja s kojim su spojene.

Plantronics je pripremio tri modela – RIG 700HX, RIG 700HS i RIG 700HD, a od kojeg je svaki namijenjen posebnoj grupi korisnika, tj. korisnicima Xbox i PlayStation igraćih konzola te stolnih računala. Detaljne specifikacije dostupne su na gornjim poveznicama. Unatoč postojanju tri modela, cijena svakog od njih je ista – 129,99 USD.