Snapchat će dopustiti roditeljima da vide s kim njihova djeca razgovaraju u aplikaciji

Snapchat predstavlja svoj prvi set kontrola roditeljskog nadzora koji će roditeljima omogućiti bolji uvid u to kako njihovi tinejdžeri koriste ovu aplikaciju za izravnu razmjenu poruka.

Tomislav Stanković utorak, 9. kolovoza 2022. u 22:59
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Nova Snapchatova funkcionalnost dolazi pod nazivom "Family Center", a omogućuje roditeljima i skrbnicima da prate s kim njihova djeca razmjenjuju poruke u aplikaciji. Ipak, sadržaj razgovora neće biti vidljiv.

Da bi ovo bilo moguće i roditelji i dijete moraju međusobno pristati na praćenje razmjene poruka. Nakon što se pozivnice prihvate, roditelj može vidjeti cijeli popis prijatelja svog djeteta i popis računa s kojima je komuniciralo u zadnjih sedam dana te prijaviti račune Snapovom 'Trust and Safety Team' timu.

Snap planira postupno uvoditi nove značajke tijekom sljedećih nekoliko tjedana, uključujući alate koji roditeljima omogućuju pregled novih prijatelja koje su njihova djeca dodala zajedno s dodatnim kontrolama sadržaja.

📷 Image: Snap
Image: Snap

Naš je cilj bio stvoriti skup alata dizajniranih da odražavaju dinamiku odnosa u stvarnom svijetu i poticati suradnju i povjerenje između roditelja i tinejdžera”, navodi Snap u blog postu. Značajka je namijenjena kopiranju odnosa iz stvarnog života, na primjer kada roditelj dopusti djetetovim prijateljima da dođu, ali ne prati sve što oni govore.

Ova funkcionalnost dolazi nakon pokretanja sličnih značajki roditeljskog nadzora u aplikacijama kao što su Instagram, TikTok i YouTube, prenosi TechCrunch.