Microsoft najavio integraciju servisa DALL-E 2 s Officeom

Mogućnost generiranja slika umjetnom inteligencijom uskoro stiže u Office paket s novom aplikacijom pod nazivom Microsoft Designer koja će biti dostupna samostalno, ali i kao dio Microsoft 365 paketa

Tomislav Stanković četvrtak, 13. listopada 2022. u 11:56
📷 Image: unsplash.com/@windows
Image: unsplash.com/@windows

Tijekom konferencije Ignite, Microsoft je objavio da integrira DALL-E 2 s aplikacijom Microsoft Designer i alatom za stvaranje slika u Bingu i Microsoft Edgeu.

Microsoft Designer će moći generirati slike za prezentacije, postere, digitalne razglednice, pozivnice, grafike i sl. za dijeljenje na društvenim mrežama i drugim kanalima. Također će nuditi zadane predloške prilagođene platformama kao što su Instagram, LinkedIn i Facebook oglasi i Instagram Stories kako bi izrada tih materijala bila što jednostavnija.

Designer se tijekom ograničenog razdoblja može besplatno koristiti za što je potrebno prijaviti se na listu čekanja, a nakon toga će biti dio pretplate Microsoft 365 Personal i Family softverskih paketa. Ipak, neke bi funkcije trebale ostati dostupne i onima koji nisu pretplatnici.

Designer se već može koristi kao dio PowerPoint Designera za kreiranje prezentacija uz pomoć umjetne inteligencije kao dio Microsoft 365 pretplate.

“Microsoft je ekskluzivni pružatelj usluga računalstva u oblaku za OpenAI i OpenAI-jev preferirani partner za komercijalizaciju novih AI tehnologija. Počeli smo to činiti kroz programe kao što su Azure OpenAI Service i GitHub Copilot, a nastavit ćemo istraživati ​​rješenja koja koriste snagu umjetne inteligencije i napredne generacije prirodnog jezika.” izjavio je Microsoftov CVP (Chief Vice President) Liat Ben-Zur za TechCrunch.

Još jedna aplikacija koju je razvio Microsoft i iza koje stoji DALL-E 2 je Image Creator, koja će u nadolazećim tjednima stići na Bing i Edge. Pristupat će joj se putem kartice Bing Images ili preko ikone Image Creator na bočnoj traci unutar Edgea, a služit će kao frontend klijent za OpenAI DALL-E 2 uslugu koja je još uvijek u beta verziji. Ova će aplikacija biti besplatna za korištenje.