Nova verzija AMD-ovog softvera donosi tehnologiju za povećanje FPS-a

AFMF, integriran u AMD HYPR-RX profil, aktivira se jednim klikom na kartici „Home“ unutar AMD-ovog softvera, a pruža i dodatne značajke kao što je AMD FSR

Matej Markovinović ponedjeljak, 29. siječnja 2024. u 18:35

AMD je prošloga rujna predstavio AMD Fluid Motion Frames (AFMF), a sada, nakon opsežnih testiranja i preinaka napravljenih uz pomoć povratnih informacija korisnika, tvrtka je najavila da je ta tehnologija sada dostupna u najnovijoj inačici njihovog softvera, Adrenalin 24.1.1.

Radi se, naime, o tehnologiji koja donosi značajna poboljšanja performansi za igrače, omogućujući povećanje FPS-a na najnovijem Radeon RX 7600 GPU-u do 97 posto. AFMF, integriran u AMD HYPR-RX profil, aktivira se jednim klikom na kartici „Home“ unutar AMD-ovog softvera, a pruža i dodatne značajke kao što je AMD FSR (FidelityFX Super Resolution).

Uz ove značajne nadogradnje igraćeg iskustva, iz AMD-a ističu da su u novoj verziji svoga softvera poboljšali i video značajke. Korisnici mogu sada aktivirati poboljšanja za oštrinu i jasnoću videa unutar aplikacija kao što su Google Chrome, Microsoft Edge, Media Player i drugi.  

Zadnji, ali ne manje važan dodatak u novoj verziji softvera je AMD Assistant, nova značajka koja pomaže igračima u optimizaciji njihovih postavki. Assistant automatski prilagođava značajke softvera, osiguravajući optimalno iskustvo igranja, posebno kada su performanse ispod očekivanih.

Novu verziju softvera možete preuzeti ovdje.