Cooler Master predstavio Oracle Air, vanjsko kućište za SSD modernog dizajna

Cooler Masterov najnoviji dodatak u ponudi vanjskih kućišta za SSD, Oracle Air, moguće je kupiti po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 59,99 eura

Matej Markovinović petak, 28. travnja 2023. u 12:02
Oracle Air 📷 Foto: Cooler Master
Oracle Air Foto: Cooler Master

Cooler Master obilježio je kraj radnog tjedna predstavivši Oracle Air, vanjsko kućište za SSD modernog dizajna, koje će se, prema mišljenju tajvanskog proizvođača, posebice svidjeti igračima te digitalnim nomadima.

Naime, Oracle Air nudi prijenos podataka brzinom do 1.000 Mbps koristeći napredno NVMe sučelje upareno s USB 3.2 tehnologijom. Za održavanje adekvatne temperature, zaslužan je hladnjak u samoj unutrašnjosti, ugrađene termalne podloge, kao i činjenica da je kućište izrađeno od aluminija.

Oracle Air.  📷 Foto: Cooler Master
Oracle Air. Foto: Cooler Master

Prema navodima Cooler Mastera, ugradnja SSD-a u ovo kućište ne zahtijeva alate i vijke te je izrazito jednostavna. Štoviše, kažu da je Oracle Air dizajniran da se u njega stave NVMe M.2 SSD-ovi različitih veličina, što svakako ide u prilog onima koji imaju velike veličine podataka, a često su u pokretu.

Oracle Air podržava spajanje s PlayStationom, Windowsom, Mac OS-om, Linuxom, Androidom i iOS-om, a zahvaljujući integriranoj MOLLE kompatibilnosti, može ga se pričvrstiti i na ruksak. Iz Cooler Mastera kažu da ga se može kupiti za 59,99 eura.

Oracle Air. 📷 Foto: Cooler Master
Oracle Air. Foto: Cooler Master