Iza kriptičkog IUSP33F naziva krije se ADATA-in BGA SSD, namijenjen ugradnji u vrlo tanke uređaje

ADATA je predstavila BGA SSD – IUSP33F kako mu je službeni naziv za 80% je manji u odnosu na SSD-ove M.2 2242 formata čime je i više nego pogodan za ugradnju u novu generaciju tankih uređaja

Stjepan Bilić četvrtak, 20. rujna 2018. u 18:11

ADATA je predstavila IUSP33F – PCIe BGA (Ball Grid Array) SSD. Dotični se odlikuje 80% kompaktnijim dimenzijama u odnosu na SSD-ove M.2 2242 formata što ga u kombinaciji sa sučeljem PCIe Gen3x2 i 3D flash memorijom čini više nego pogodnim za ugradnju u novu generaciju tankih uređaja.

Direktorica prodaje Hedi Huang navodi kako je novi novi SSD IUSP33F – kompaktno rješenje koje će omogućiti novu generaciju tableta, ultraprijenosnika i drugih tankih uređaja, a bez negativnog utjecaja na performanse i pouzdanost“.

IUSP33F prikladan je za upotrebu i na područjima kao što su robotika, proširena i virtualna stvarnost te za primjenu u automobilima. Zahvaljujući svojem kompaktnom BGA pakiranju dimenzija 11,5 mm x 13 mm i NAND flashu, IUSP33F krasi profil usporediv s onim eMMC memorije.

Koristi sučelje PCIe Gen3x2 usklađeno sa standardom NVMe 1.3, što mu omogućuje brzinu čitanja 1195 MB/s i pisanja 940 MB/s te 140 000 ulazno-izlaznih operacija u sekundi nasumičnog čitanja i 114 000 pisanja. Uz to podržava glavni memorijski međuspremnik za održavanje visokih performansi bez integriranog DRAM-a korištenjem glavne memorije u svrhu upravljanja flash memorijom uz istovremeno smanjenje potrošnje energije. IUSP33F koristi i 3D flash memoriju za velike kapacitete od 128 GB i 256 GB.

IUSP33F podržava tehnologiju ispravljanja pogrešaka LDPC i SRAM za otkrivanje i ispravljanje širokog raspona podatkovnih pogrešaka radi pouzdanijeg prijenosa podataka i dužeg vijeka trajanja proizvoda. Štoviše, E2E zaštita podataka štiti ga od oštećenja ili nedosljednih podataka te omogućuje najkraću moguću nedostupnost i smanjenje troškova održavanja.