Tipkovnica za novi iPad Pro bit će čvršća nego ikad

Zahvaljujući aluminijskom kućištu, tipkovnica Magic Keyboard za novi iPad Pro neće više biti savitljiva niti će se lako pohabati

Matej Markovinović utorak, 5. rujna 2023. u 07:10
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Uz novi iPad Pro, Apple će predstaviti poboljšanu tipkovnicu Magic Keyboard koja će biti čvršća i imat će „premium“ osjećaj. Barem tako tvrdi Bloombergov reporter i Appleov analitičar Mark Gurman u svom novom Power On biltenu.

„Po prvi puta na Magic Keyboardu, gornje kućište, odnosno područje oko same tipkovnice, bit će aluminijsko u skladu s novijim Macovima. Tipkovnica će tako dobiti premium osjećaj s estetikom Maca“, navodi Gurman.

Istaknuo je da će tipkovnica zbog aluminija biti znatno čvršća te da se neće moći lako saviti ili pak pohabati nakon dugotrajnog i redovnog korištenja. Uz to, novi Magic Keyboard imat će i veći touchpad, što bi trebalo dodatno povećati funkcionalnost iPada Pro i smanjiti razliku u odnosu na MacBook.

Podsjećamo da bi novi iPad Pro trebao izaći na proljeće ili ljeto 2024. godine u 11 i 13-inčnoj inačici. Prema saznanjima Gurmana, obje verzije će imati OLED zaslone.